Savcılıktan Flaş Kaşıkçı Açıklaması

Savcılıktan Flaş Kaşıkçı Açıklaması

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile alakalı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir açıklama yapıldı.

A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, Suudi gazeteci Kaşıkçı cinayeti ile alakalı açıklama geldi.

Açıklamada, Kaşıkçı'nın başkonsolosluğa girer girmez boğulup öldürüldüğü, cesedinin ise parçalanıp yok edildiği ifade edildi.

Yerli işbirlikçi iddiaları ile alakalı 'Suudi makamların bu yönde bir beyanı olmadı' ifadesi kullanıldı. Bunun yanında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın Suudi Arabistan'a davet edildiği ve görüşmelerden olumlu bir sonuç alınamadığı da raporda belirtildi.

İşte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın raporundan detaylar:

-Cesedin akıbetinin Suudi Arabistan'da beraber yapılacak sorgulamalar neticesine belirlenebileceği, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi eyleminin planlı olup olmadığının da bu sorgulamalar sonucunda anlaşılabileceği, olay hakkında "yerli işbirlikçi" olduğuna dair Suudi Arabistan Krallığı makamlarının herhangi bir beyanının olmadığı ifade edildi.

-Maktul Cemal Kaşıkçı’nın 02/10/2018 tarihinde evlilik işlemleri için girdiği Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu'nda daha evvelden yapılmış olan planlama doğrultusunda Başkonsolosluk binasına girer girmez boğulup öldürüldü.

-Maktul Cemal Kaşıkçı'nın cesedi boğulup öldürülmesini müteakip yine önceden planlama doğrultusunda parçalanarak yok edildi.

- Neticede maktul Cemal Kaşıkçı'nın uzunca bir süre geçmesine rağmen Başkonsolosluk binasından çıkış yapmadığı bir yakını tarafından adli mercilere bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal başlatılan soruşturma tüm boyutlarıyla ve derinliği ile sürmekte.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.