Seçmen kütükleri askıda! e-Devlet YSK seçmen listeleri sorgulama

Seçmen kütükleri askıda! e-Devlet YSK seçmen listeleri sorgulama

Seçmen kütüğü listeleri muhtarlıklarda sabah saatlerinde itibaren askıya çıktı. Nerede oy kullanacağını merak eden vatandaşlar, muhtarlıkların yansı sıra seçmen kütüklerini e-Devlet ve YSK internet siteleri üzerinden sorgulayabilecekler.

A+A-

Ve seçmen kütükleri sonunda askıya çıktı. Vatandaşların merakla bekledikleri seçmen kütüğü listeleri bugün sabah saatlerinde muhtarlıklara gönderildi. YSK tarafından açıklanan seçim takvimine göre seçmen listeleri 12 Mayıs Cumartesi gününe kadar askıda kalacak.

24 Haziran erken seçimlerinde "Nerede oy kullanacağım?" kargaşası sona erdi. e-Devlet ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üzerinden seçmen sorgulama işlemleri gerçekleştirilebilecek. Nerede oy kullanacağını merak eden vatandaşlar bu işlemleri bugünden itibaren 12 Mayıs Cumartesi gününe kadar seçmen listelerini kontrol ederek değişikliğe gidebilecekler.

Seçmen Listeleri Askıda

Yurt dışı seçmen kütüğü “www.ysk.gov.tr” adresi üzerinden ilan edilecek. Yurt İçi seçmen sorgulama işlemlerini yapmak için de vatandaşlar https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp sitesine giriş yaparak “Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaptığında nerede oy kullanabileceklerini görebilecekler.

Muhtarlıklar ayrıca hafta sonları da hizmet vermeye devam edecekler. Seçmenler ayrıca kayıtlarını kontrol etmek adına son dakikalara kadar beklememeleri konusunda bir kez daha uyarıldı. Seçmen kayıtlarını vatandaşlar muhtarlıkların yanı sıra e-Devlet ve YSK siteleri üzerinden de öğrenebilecekler.

E-DEVLET SEÇMEN KAYDI SORGULAMA

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA EKRANI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.