Şehit Polis Fethi Sekin Parkı açıldı

Şehit Polis Fethi Sekin Parkı açıldı

Fethi Sekin’in ismi verilen parkın açılışında şehidin babası Mehmet Zeki Sekin de konuşma yaptı.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Adliyesi’ne yönelik terör saldırısını kahramanca önleyip şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can’ın adlarının verildiği cadde ve sokak ile Şehit Fethi Sekin Parkı’nın açılışlarını yaptı. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada şehitlere sahip çıkılmasını, unutturulmamasını istedi.

Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin ise, "İzmir’in dağlarında çiçekler açtığında oğlumun kokusunu duyacağız. Sizler de duyacaksınız. Çünkü benim oğlum, bulunduğu, doğduğu bu topraklarda ihanet etmedi" dedi.

İzmir Adliyesi’ne yönelik olarak geçen 5 Ocak’ta, PKK’lı teröristler tarafından bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla yapılan terör saldırısının boyutunun büyümesini önleyen polis memur Fethi Sekin, bu sırada şehit düştü. Çıkan çatışma sırasında mübaşir Musa Can da, teröristlerin silahından çıkan kurşunla şehit oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı ilçesinde yapımını tamamladığı şehir parkına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine şehit polis memuru Fethi Sekin’in adı verildi. O günlerde açılması planlanan parkın açılış töreni de terör saldırısından sonra 4 Şubat’a ertelendi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.