Şehit Yakınlarına Da O Hak Verildi

Şehit Yakınlarına Da O Hak Verildi

YÖK’ün yapmış olduğu açıklamaya göre, Türkiye'de öğrenim gören şehit eşlerine ve çocuklarına da özel öğrenci statüsü hakkı verilecek.

A+A-

Yükseköğretim Kurulu, yapmış olduğu yazılı açıklamada, şehit yakını olanların 2018 - 2019 eğitim öğretim senesinde Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında kayıtlı eş ve çocuklarına da özel öğrenci statüsü hakkı verildiğini ifade etti.

YÖK tarafından yapılmış olan yazılı açıklamada,3713 nolu Terörle Mücadele Kanunu çerçevesinde terör ile mücadele ederken yaşamını yitirmiş olan Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetler personeliyle 15 Temmuz 2016’da yapılan darbe girişiminde şehadete erenlerin 2018 - 2019 eğitim öğretim senesinde Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında kayıtlı eş ve çocuklarının ülkedeki yükseköğretim kurumlarında özel öğrenci olarak eğitim alabilmeleri ile alakalı olarak usul ve esasların uygulanmasına karar veridiği dile getirildi.

Öğrenciler şu an kayıtlı oldukları yükseköğretim programıyla aynı  koşulları sağlayan ve öğrencinin devam edebileceği sınıfı olan programlara sahip yükseköğretim kurumlarına, 3713 özel öğrenci statüsü için başvuru yapılabilecekler, 2. öğretim programlarında kayıtlı öğrenciler de 1. öğretim programlarına başvurabilecekler.

Kontenjan Sınırı Yok

Açıklamanın devamındaki bilgilere bakıldığında öğrencilerin şu anda kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan alacak oldukları öğrenci belgesiyle öğrenim gördükleri programın öğretim dili ile alakalı belgeleri özel öğrenci olarak devam etmek istedikleri yükseköğretim kurumuna teslim edecekleri ifade ediliyor. Bu işlemlerin 2 Ekim 2018 günü mesai bitimine kadar tamamlanması vurgulanan açıklamada özel öğreniclik için kontenjan sınırının da olmadığı ifade ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.