Sektörün Sorunlarına Çare Aradılar

Sektörün Sorunlarına Çare Aradılar

Sektörün Sorunlarına Çare Aradılar

A+A-

Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği, Denizli Sanayi Odası ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Organize edilen madencilik sektöründe iş güvenliği risk kültürü ve ruhsatlandırma süreçleri sektör toplantısı Denizli Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, sektör temsilcilerinin yanı sıra sektörde faaliyet gösteren firma yetkilileri ve maden mühendisleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Serdar Sungur, “Sektörümüz ile ilgili tüm sorularımızın cevaplarını alabileceğimiz ve çözüm önerilerimizi sunabileceğimiz bu toplantının faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Samet Tunay Gündüz yaptığı açılış konuşmasında, “Madenlerde güvenlik kültürünün oluşumunda yönetimin rolü ve öneminin tüm paydaşlara aktarılması, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesinin gerekliliği, uygun yürütülmediği takdirde oluşabilecek durumlar ve sektörün sorunlarının da tartışılması amacı ile burada toplanmış bulunmaktayız. Sektörümüzde karşılaştığımız birçok sıkıntılarımız var. Bu sorunlarımızı iletebileceğimiz ve merak ettiğimiz her konuda bilgi alabileceğimiz bir toplantı. MİGEM’e böyle bir toplantıyı organize ettiği için teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Maden İşleri Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Mehmet Tombul, Maden Mevzuatında Yapılan Son Düzenlemeler ile Maden Kazalarında İşverenin Hukuki ve Cezai Sorumluluğu hakkında bilgi verirken; Maden Mühendisi Ali Koray Özdoğan, madencilik sektöründe risk kültürü oluşturmanın yol haritası başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Maden Mühendisi Nihat Çağıl Çınar ise MİGEM uygulamalarında ruhsatlandırma süreçleri ve karşılaşılan sorunlar üzerine bilgi verdi.

Konuşmaların ardından soru-cevap bölümü ile devam eden toplantıda, katılımcılar tarafından konuşmacılara yöneltilen tüm sorular cevaplandı. Sektör yetkilileri, ruhsatlandırma süreçlerinde kamu kurumları tarafında yaşadıkları sorunları MİGEM’e ilettiler.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.