Selam Getirdi, Mutlu Döndü

Selam Getirdi, Mutlu Döndü

Sebahattin Eyüpoğlu ile Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Eyüboğlu Vakfı Başkan Yardımcısı ve aile adına şehre gelen Mehmet Sadri EYÜBOĞLU, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci’nin de katıldığı program ile anıldı.

A+A-

Çevirileriyle Monteigne’nin denemelerini Türkçemize kazandıran deneme yazarı Sebahattin Eyüpoğlu ile 1953’te Denizli Destanı’nı yazan ülkemizin dünya ölçeğinde şöhrete sahip olan ünlü ressam ve şâiri Bedri Rahmi Eyüboğlu için düzenlenen şiirli anma toplantısı Gerzele Büyükşehir Belediyesi El Becerileri Kurs Merkezi Salonlarında anıldı.

 

Anma programına İstanbul’dan gelerek katılan Vakıf Başkan Yardımcısı Mehmet Sadri Eyüboğlu yanında Vakıf Sekreteri Nevin Metin olduğu halde  bu anma programı için ailenin selamlarını ve teşekkürlerini getirdiğini ifade ettiği konuşmasında buradan da İstanbul’a selamlarla ve mutlulukla döneceğini belirtti.

 

Şerif Kutludağ’ın yönettiği programda  Büyükşehir Belediyesi Kent Şâirleri Topluluğu Başkanı Arzu S Kabukçu ile Kent Şâirleri Topluluğu Şâirleri Fikret Karatepe, Betül Kaplan, Sami Kaplan, Muammer Kardeş,  Kemal Tasalı, Bilal Tekin, İslam Güneş, Çetin Yalçın, Mustafa Kütükçü yanında PAÜ Şiir Topluluğu Danışman Hocası Öğr. Gör Havva Kutlu Ergür ile öğrencileri, Emrihan Kebiz,  Aylin Ünal,  Berna Mercan, Gamze Karali Bedri Rahmi şiirlerini seslendirirken PAÜ  Öğr. Gör. Serdal Yerli de Bedri Rahmi’nin ressam yönünü paylaştı konuklarla.

Kemal Tasalı’nın müzikleri eşliğinde şarkılarla süren program olgun bir hava içerisinde tamamlanıyordu.

 

Denizlililerin çok sevdiği “Her horoz kendi çöplüğünde //  Her horoz kendi çöplüğünde öter…” mısralarının geçtiği Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun Denizli Destanı şöyle başlar:

 

 DENİZLİ DESTANI

Ne güzel dağların var Denizli

Mavi mavi yeşil yeşil tüter

Her horoz kendi çöplüğünde

Her horoz kendi çöplüğünde öter…

Al gözüm seyreyle Denizli Pazarını…

………..     Şiirin devamı için Bkz: Google   “Bedri Rahmi Eyüboğlu; Denizli destanı”  Ekim 1953

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.