Sema Ramazanoğlu'nun Öğretmenler Günü Mesajı

Sema Ramazanoğlu'nun Öğretmenler Günü Mesajı

Sema Ramazanoğlu'nun Öğretmenler Günü Mesajı

A+A-

Sevgili öğretmenlerimizin, ülkemizin doğusundan batısına dört bir yanında nasıl özverili bir şekilde görev yaptıklarını hepimiz görüyor ve biliyoruz. Geleceğimiz addettiğimiz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimi uğruna verdikleri emeği ve mücadeleyi her zaman takdir ediyoruz. Çünkü biz “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla insana ve geleceğimiz olan gençlerimize yapılan yatırımı her şeyden değerli görüyoruz. 

Ülkemizin tüm zorluklara rağmen yeniden inşasında ve Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda son yıllardaki gelişiminde kuşkusuz ki öğretmenlerimizin payı yadsınamaz. Türkiye sahip olduğu genç nüfus potansiyelini kullanmak için gençlerine yüksek kalitede bir eğitim vermek mecburiyetindedir. Kaliteli eğitim de kaliteli eğitimcilerle olur. Türkiye’nin önce 2023 sonrasında 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirebilmesi; vatansever, bilinçli, donanımlı, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesillerle ve yine onları yetiştirecek öğretmenlerimizle mümkündür. İyi yetişmiş, fedakâr öğretmenlerimizle yurdumuzun en ücra köyünde dahi gençlerimizi en üst seviyeye taşıyacak, bir başka deyişle geleceğimizi sağlam temellere oturtacak eğitim ortamını yakalayacağımıza inancımız tamdır.

AK Parti Hükümetleri olarak öğretmenlik mesleğinin itibarını yükseltme, destekleme, çalışma şartlarını iyileştirme, öğretmenlerimizi maddi ve manevi olarak toplumumuzda hak ettikleri saygın konuma taşıma noktasında da büyük gayret sarf ediyoruz. Hz. Ali’den mülhem “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” ifadesini gelenek edinen bir milletin temsilcileri olan bizler, öğretmenlerimize verdiğimiz değeri her daim göstermeye devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle, yurt içinde ve dışında görev yapan öğretmenlerimizin her birinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içtenlikle tebrik ediyorum. Terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Görevlerini layıkıyla yerine getirmiş, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş, bugün emekliliğini yaşayan başta sevgili öğretmenlerim olmak üzere tüm öğretmenlerimize de hayırlı uzun ömürler diliyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.