Sera Gazı Envanteri Çalıştayı Yapıldı

Sera Gazı Envanteri Çalıştayı Yapıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Denizli Sera Gazı Envanteri Çalıştayı gerçekleştirildi.

A+A-

İklim değişikliğinin ileride insan hayatına verecek olduğu zararı en aza indirgemek için bir süre evvel "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesini başlatmış olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı için “Denizli Sera Gazı Envanteri” çalıştayı organize edildi.

 

Dedeman Park Otel'de organize edilen çalıştaya, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci  ve diğer davetliler katıldılar. Değirmenci burada yapmış olduğu konuşmasında, projeyle 2 ana amaçları olduğunu ifade ederek, sera gazı salımının azaltılması ve iklim değişikliği için Denizli'de uyum hedeflediklerini, bu iki hedefi yapmak amacı ile yola çıkan 2. Büyükşehir olduklarını, bu şehirde ikamet eden hemşerileri ve gelecek kuşaklar için bir sorumluluklarının olduğunu belirterek bu konuda Denizli'de farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

 

"Karbon ayak izinde ne kadar etkim var?" çağrısı

 

Geçen gün Denizli Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sayfasında (https://form.jotform.com/RECTurkiye/karbon-ayakizi-hesaplama) karbon ayak izini hesaplama modülünü hizmete sunduklarını dile getiren Değirmenci, çalıştaya katılmış olan herkese ve Denizli kamuoyuna bir çağrıda bulunmak istediğini, Denizli ilinde yaşayan her vatandaşın ‘Denizli’deki karbon ayak izinde ne kadar etkim var?’ diye sorgulama yapmasının gerektiğini, İnternet üstünden bu hesaplamayı yapmalarını arzu ettiklerini, gelecek süreçte bunu bir parça daha yaygınlaştırmak istediklerini, farkındalık oluşturarak, ‘ben ne yapabilirim?’sorusunun sorgulanması ile aslında projenin en büyük amaçlarından birine ulaşmış olacaklarını dile getirdi.

 

Konuşmadan sonra Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye proje yöneticisi Onur Akpulat, "Denizli Sera Gazı Envanteri" ile alakalı bilgi verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.