Serinhisar Belediyesinde Bir Şeyler Oluyor!

Serinhisar Belediyesinde Bir Şeyler Oluyor!

Serinhisar Belediyesi’nin bir yıllık faaliyetlerinin oylandığı Belediye Meclisi Nisan ayı toplantıları büyük bir şokla başladı

A+A-

Serinhisar Belediyesi’nin bir yıllık faaliyetlerinin oylandığı Belediye Meclisi Nisan ayı toplantıları büyük bir şokla başladı. Belediyenin 1 yıllık icraatlarının yer aldığı faaliyet raporuna,  7 AK Parti, 3 CHP ve 2 MHP olmak üzeri 11 üyeden 9’u ret oyu verdi. Faaliyet raporunun kabul edilmemesi, Başkan Mehmet Kobaş’ın başkanlığını tehlikeye soktu. Serinhisar Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarının ilk birleşiminde, belediyenin 1 yıllık hizmetlerinin ger aldığı faaliyet raporu görüşüldü. Uzun süren tartışmaların ardından geçilen oylamada faaliyet raporu 2 evet oyuna karşılık 9 üyenin oyu ile ret edildi.

KENDİ PARTİLİLERİ DE RED ETTİ

Başkan Mehmet Kobaş ile birlikte 6 AK Partili, 3 CHP’li ve 2 MHP’li olmak üzere 11 üyeden oluşan Serinhisar Belediye Meclisi’nde faaliyet raporu oylamasında Başkan Mehmet Kobaş oy kullanamazken, AK Partili Muhammet Çoban ile İbrahim Ethem Karaken belediye faaliyetlerini yeterli görerek evet oyu kullandı.  Belediye hizmetlerini yeterli bulmadıklarını, gelir ve gider bütçesinde bazı usulsüzlüklerin yer aldığı iddiasıyla rapora hayır diyen meclis üyeleri ise şöyle:   Muhammet Emre Kabukçu (AK Parti),  Aydın Canbeldek (AK Parti), Oktay Aktürk (AK Parti), Hüseyin Karabuğa( AK Parti), Hasan Hüseyin Çelik(CHP), Hüseyin Kobaş (CHP), Süleyman Durmaz(CHP), Mustafa Yatçı (MHP), Şener Hoşcan (MHP)

BENİM ARKAMDA 4 BİN 500 SEÇMEN VAR

Faaliyet raporunun reddedilmesiyle koltuğu sarsılan Başkan Mehmet Kobaş, alınan kararı değerlendirdi. Başkan Kobaş, “Faaliyet raporları ile ilgili ret oyu veren üyelerin, gerekçeleri gerçekten çok komik nedenler. Ben bundan sonraki sürecin olumsuz olacağını düşünmüyorum. Şahsi nedenlerle reddedilen faaliyet raporu ile ilgili hazırlanan rapor Kaymakamlık aracılığı ile Denizli Valiliği’ne gönderilecek, ardından da Danıştay’a gidecek. Danıştay son kararı verecek. Ama benim korkum yok. Biz yanlış bir şey yapmadık. Ben görevimdeyim ve hizmetlerime devam edeceğim. Benim arkamda 4 bin 500 seçmenim var” dedi.

BİZ GEREKÇELERİMİZİ SÖYLEDİK

Serinhisar Belediye Meclisi Başkan Vekili Muhammet Emre Kabukçu ise, faaliyet raporuna ret oyu verdiklerini belirterek, “Gerekçelerimizi de sunduk. Meclis kayıtlarında var. Hazırlanacak raporda da gerekçelerimiz yer alacak.  Faaliyet raporuna 11 üyeden 9’u ret oyu veriyorsa haklı nedenleri vardır” diye konuştu.

KOBAŞ BAŞKANLIKTAN ALINABİLİR

Serinhisar Belediyesi’nin bir yıllık icraatlarının yer aldığı faaliyet raporunun reddedilmesi, Kobaş’ın başkanlığını da riske soktu. Meclis Başkan Vekili’nin hazırlayacağı faaliyet raporunun reddi ile ilgili dosya önce Serinhisar Kaymakamlığı aracılığı ile Denizli Valiliği’ne sunulacak. Valilik dosyayı gerekli görürse Danıştay’a gönderecek. Danıştay’ın incelemeleri ardından,  Mehmet Kobaş’ın görevden alınması da gündeme gelebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.