Abdülkadir Uslu'nun Hikayesi Önemli Yarışmada İlk 10'a Girdi

Ümraniye Belediyesi’nce Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde bu sene 16.sı yapılan sanat ve edebiyat dünyasında bir marka olan Geleneksel Hikâye Yarışması neticelendi.

Denizlili yazar Abdülkadir Uslu, Kurtuluş Savaşı günlerini işlediği “Asiye’nin Ekmeği” hikâyesiyle, 2 bin 218 adet hikâye arasından mansiyon ödülünü aldı. Köy, kasaba hikâyeleriyle tanınan Abdülkadir Uslu’nun Aydınlık Sineması, Kar Vakti, Hüsnü Yusuf ve Umuda Dönüş adlarında yayımlanmış 4 hikâye kitabı var.

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 16.sı gerçekleştirilen Yetenek sahibi kişilerin eserlerinin kültür ve sanat dünyasına kazandırılması açısından büyük öneme sahip Geleneksel Hikâye yarışmasına ülkemiz edebiyat ve sanat çevrelerinin yanı sıra yurt dışından da katılımlar gerçekleşti. Bu yıl hikâye yarışmasına 2 bin 218 adet hikâye gönderildi.

Yarışma seçici kurulu, alanında uzman sanatçıların ve akademisyenlerin yer aldığı şu isimlerden oluştu:

Prof. Dr. Durali YILMAZ (İstanbul Ünv. Emekli Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Fatih ANDI (Fatih Sultan M. Vakıf Ünv. Edebiyat Fak. Rektörü), Prof. Dr. Hasan AKAY (Fatih Sultan M. Vakıf Ünv. Öğretim Üyesi), Yrd. Doç. Dr. Alim KAHRAMAN (Hikâyeci/Yazar), Cemal ŞAKAR (Hikâyeci/Yazar), Ömer LEKESİZ (Hikâyeci/Yazar), Özcan ÜNLÜ (Yazar, Şair), Mesut ÖZDEMİR (Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı), Kemal SÜLEYMANOĞLU (Ümraniye Belediyesi Kültür İşleri Müdürü).

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen, “Serbest” konulu 16. Geleneksel Hikâye Yarışması Seçici Kurulu, 2 bin 218 adet hikâyede yaptığı değerlendirmede, 1. 2. ve 3. olan eserleri ve mansiyon alan eserleri belirledi.

Yarışma sonucunda isimleri belirtilen katılımcıların eserlerine ödül ve mansiyonların verilmesine oy birliği ile karar verildi.

Ödül töreninin yapılacağı yer ve tarih önümüzdeki günlerde açıklanacak.

ABDÜLKADİR USLU KİMDİR?

1962 Kızılcabölük (Tavas / Denizli) doğumludur.

Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği’ni (1986) ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü’nü (2000) bitirdi.

Uzun yıllar karikatür çizdi. Değişik dergilerde, gazetelerde ve albümlerde karikatürleri yayınlandı. Ulusal ve uluslararası karikatür yarışmalarından 16 ödül sahibidir. Denizli’de “Karikatür Kursları” düzenledi. 5 Kişisel karikatür sergisi açtı. Karikatür yarışması seçici kurullarında yer aldı.

TEBESSÜM Mizah Dergisi’ni arkadaşlarıyla 1985-86 yıllarında Denizli’de yayınladı ve derginin Mizah Yönetmenliği ile Yazı İşleri Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Denizli Yağmur Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğünü yaptı (1989). Kızılcabölük Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğünü yaptı (1997-98). Denizli d-TV’de “Uygulamalı Karikatür Okulu” programını hazırladı ve sundu (1997).  Kızılcabölük Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğünü yaptı (2006-2008).

Afiş, broşür ve kitap kapağı tasarımları hazırladı.

Lunaparka Gidelim (Çocuk öyküsü), Günlük (Derleme/Anı),  Tarım Takvimi (Araştırma),  Şükrü Tekin Kaptan-Hayatı, Eserleri (Araştırma), Ben H.Ahmet Sami Uslu (Biyografi), Aydınlık Sineması (Öyküler), Kar Vakti (Öyküler), Hüsnü Yusuf (Öyküler), Aşkı Buldum (Şiirler) basılı kitaplarıdır.

“Aydınlık Sineması” öykü kitabı ile “2016-1. Arif Baş Ödülü (3.)” ödülünü almıştır. Ayrıca kısa öykü dalında sekiz ödülü vardır.

2009-14 döneminde Denizli Kızılcabölük Belediye Başkanlığı yapmıştır.

Halen, Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) Genel Başkanıdır. 

YAZ-AR-BİR Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi İmtiyaz Sahibidir.

Ege - Denizli Haberleri

Bu camide 433 yıldır ezan sesi hiç susmadı
Uşak Belediyesi’nin borçları açıklandı
Manisa'da on binlerce el şifaya uzandı
Köşk’te minibüs uçuruma yuvarlandı: 1 ölü
BELEDİYE İŞLETMESİNDE ÇAY 1 LİRA OLDU