Ahmet Aras CHP'den istifa etti

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden ayrıldığını açıkladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Halk Partisinden istifa etme kararı aldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aras, siyasi tartışmaların Muğla'ya yönelik hizmetlerin önüne geçtiğini belirterek belediye başkanlığı görevine bağımsız olarak devam edeceğini bildirdi.

CHP çatısı altında yürüttüğü görev süresince birlikte çalıştığı yol arkadaşlarına teşekkür eden Aras, aldığı kararın Muğla'ya karşı taşıdığı sorumluluktan kaynaklandığını ifade etti.

“SİYASİ TARTIŞMALAR ÇALIŞMALARIMIZIN ÖNÜNE GEÇTİ”

Açıklamasında, belediye başkanlığı görevini CHP çatısı altında Muğlalıların desteğiyle üstlendiğini hatırlatan Aras, birlikte çalıştığı isimlerin emeklerini ve ortak mücadelelerini her zaman saygıyla anacağını belirtti.

Kentte çözüm bekleyen sorunların ve hayata geçirilmesi gereken hizmetlerin bulunduğunu vurgulayan Aras, son dönemde yaşanan siyasi tartışmalara dikkat çekti.

Aras, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Muğla’mızın gündeminde çözüm bekleyen önemli meseleler, hayata geçirilmeyi bekleyen hizmetler ve geleceğimize yön verecek büyük sorumluluklar bulunuyor. Buna karşın bir süredir şahsım üzerinden yürütülen siyasi tartışmaların, kentimiz için yaptığımız çalışmaların önüne geçtiğini görüyorum. Bu tartışmaların Muğla’ya ve hemşehrilerimize bir katkı sağlamadığına inanıyorum.”

“BELEDİYE BAŞKANLIĞINI BAĞIMSIZ OLARAK SÜRDÜRECEĞİM”

CHP üyeliğinden ayrıldığını duyuran Aras, görevine bağımsız belediye başkanı olarak devam edeceğini belirt Aras “Bugün itibarıyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden ayrılarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimi bağımsız olarak sürdürme kararı aldım.” ifadelerini kullandı.

Kararının temelinde Muğla'ya karşı taşıdığı sorumluluğun bulunduğunu ifade eden Aras, çalışmalarını halkın iradesi ve kentin ihtiyaçları doğrultusunda sürdüreceğini söyledi.

“HER HEMŞEHRİMİZE AYNI SAMİMİYETLE YAKLAŞACAĞIZ”

Belediye başkanlığının siyasi ayrım gözetmeksizin bütün vatandaşlara hizmet etmeyi gerektirdiğini belirten Aras, Muğla'nın tüm ilçelerine ve mahallelerine eşit şekilde hizmet götürmeye devam edeceklerini söyledi.

Aras, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da siyasi görüşü, yaşam biçimi veya yaşadığı yer ne olursa olsun her hemşehrimize aynı samimiyetle yaklaşmaya; Muğla’mızın bütün ilçelerine ve mahallelerine adaletle hizmet götürmeye devam edeceğim” dedi.

Altyapı, ulaşım, çevrenin korunması ve üreticilere destek verilmesi gibi alanlardaki çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Aras, merkezi yönetim, kamu kurumları, siyasi partiler, ilçe belediyeleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla Muğla'nın yararına olan konularda iş birliği yapacaklarını bildirdi.

“BU KARAR GEÇMİŞİMİZİ YOK SAYMAK DEĞİLDİR”

Aras, “Bu karar, geçmişimizi yok saymak değildir. Birlikte verilen emeğe, kurulan dostluklara ve paylaşılan mücadeleye duyduğum saygı daima devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Kararını Muğla'nın bugünü ve geleceği için taşıdığı sorumlulukla ilişkilendiren Aras, bundan sonraki çalışmalarında da vatandaşların güvenini esas alacağını vurguladı.

“BENİM TARAFIM MUĞLA'DIR”

Açıklamasının sonunda siyasi tercihinden bağımsız olarak Muğla'ya hizmet etmeye devam edeceğini belirten Ahmet Aras, “Benim tarafım Muğla’dır. Önceliğim hemşehrilerimizin huzuru, refahı ve kentimizin geleceğidir. Muğla için çalışmaya, halkımızla birlikte yürümeye aynı inanç ve kararlılıkla devam edeceğim.” dedi.

Ege Bölgesi Haberleri

Denizlili Bürokrat Genel Müdür Yardımcılığına Atandı
TİCARET BORSASI BAŞKANI MEHMET ALTUNTAŞ
ÜMİT ÖZDAĞ DENİZLİ’YE GELİYOR
Geçen Hafta Denizli Gündemi
Hisar Büro Mobilya / Ali Osman Yayla