Atatürk'ün Kızları Finalde

Avrupa’da şampiyonluğa bir adım kaldı: Filenin Sultanları finalde

 

Avrupa Şampiyonası’nda şampiyonluk hedefiyle yoluna devam eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, yarı finalde Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Mücadele boyunca üstün bir oyun sergileyen Filenin Sultanları, rakibine set şansı tanımayarak karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı ve adını finale yazdırdı.

İstanbul'da oynadığı A Grubu maçlarının 4'ünü kazanan, 1'inde mağlup olan "Filenin Sultanları", son 16 turunda Azerbaycan'ı 3-0, çeyrek finalde ise Almanya'yı 3-1 ile geçmeyi başardı.

Tarihinde 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan Sırbistan, yarı finale kadar 7 maçta rakiplerine yalnızca 2 set verdi.

B Grubu'nu 5'te 5 ile lider tamamlayan Sırplar, son 16 turunda Hırvatistan'ı 3-1, çeyrek finalde ise Yunanistan'ı 3-0'la geçti.

Türkiye-Sırbistan arasındaki maçın set sonuçları şöyle:

1. set sonucu: Türkiye 25 - Sırbistan 20
2. set sonucu: Türkiye 25 Sırbistan 19
3. set sonucu: Türkiye 25 - 20 Sırbistan

FİNALDEKİ RAKİP BELLİ OLACAK

Organizasyonun diğer yarı final mücadelesinde Polonya ile İtalya karşı karşıya gelecek. İstanbul'daki Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleşecek dev mücadele Türkiye saati ile 19.00'da başlayacak ve canlı olarak TRT Spor Yıldız'dan izlenebilecek.

Spor Haberleri

Filenin Sultanları Avrupa'nın En Büyüğü
Atatürk'ün Kızları Yarı finalde
Filenin Sultanları Kardeşine de set vermedi
Türkiye Litvanya’yı farklı yendi
Filenin Sultanları Almanya'yı da Ezdi