Çal'da Hummalı Çalışma Başladı

Denizli'nin Çal ilçesi ve çevresinde üzüm hasadının ardından kadınlar, kış hazırlıkları kapsamında pekmez yapımına başladı. 

DENİZLİ (AA) - 

Pekmez yapmak için tarladan getirilen üzümler yıkandıktan ezilerek şırası alınıyor. 

Sonra ateşe koyulan kazanlarda kaynatılan üzüm şırası pekmez haline getiriliyor. 

Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede geleneksel olarak doğal yöntemlerle üzümden pekmez yapılmaya devam edildiğini ve ilçedeki evlerde 100-200 kilogram civarında pekmez üretimin yapıldığını söyledi. 

Uzun Uğraşlarla

Pekmez yapan Durdane Mercan ise uzun uğraş sonunda üzümün pekmeze dönüştürüldüğü belirterek, "Pekmezi kaynatırken savururuz. Eğer savrulmazsa tadı acı olur. Üzümün çekirdeği çok faydalıdır. Pekmezi kan yapıcıdır. Öksürüğe çok iyi geliyor. Şimdiye kadar hiç öksürük şurubu içmedim sadece pekmez içtim. "dedi. 

İlçe Haberleri Haberleri

SÜRPRİZ YOK LİSTE ASILMAYACAK
ÇALLILAR MIRTLAK ETKİNLİĞİNDE BULUŞACAK
ATO ÖZEL İNSANLARA DOKUNUYOR
Tavas'ta Milli Mücadele Heykeli Kundaklandı
İŞTE DOĞAN’IN KURMAYLARI