Çal'ın Unutulmaya Yüz Tutmuş Türküleri Derlendi

Denizli'nin Çal ilçesinde, yöre halkı tarafından dillendirilen ve unutulmaya yüz tutmuş 52 türkü ve ağıt, Çal Belediyesinin desteğiyle Adnan Koparan tarafından derlendi.

Denizli’nin Çal ilçesinde, yöre halkı tarafından dillendirilen ve unutulmaya yüz tutmuş 52 türkü ve ağıt, Çal Belediyesi’nin desteğiyle Türk Halk Müziği sanatçısı Adnan Koparan tarafından derlendi. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Yöremizde yaşayan ve az sayıdaki yaşlının bildiği, unutulmaya yüz tutmuş türkülerimizi kurtardık. Asırlık kültürümüzü gelecek kuşaklara aktaracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçmişten geleceğe köprü kurduk.” dedi.

 

Koparan ile görüşüp herhangi bir yerde kaydı bulunmayan ya da TRT repertuvarında olmayan, yöreye ait türkü ve ağıtların derlenmesini istediğini belirten Başkan Akcan, “Sanatçımız Adnan Koparan, Çal Belediyesi’nden görevli bir ekiple birlikte 3,5 ay çalıştı. Yüz yüze yüzlerce vatandaşla görüşüldü, 52 türkü ve ağıtın derlemesi yapıldı.” diye konuştu.

 

Sanatçı Koparan ise 31 yıllık sanat hayatının en önemli çalışmasını yaptığını ifade ederek, “52 derlemeden 18’ini seçtik ve bu türkülerden albüm yapacağız. Albüm, mayıs ayında türküseverlerin elinde olacak. Çal Belediyesi ile birlikte çok önemli bir projeyi başarıyla gerçekleştirdik. Derlediğimiz türküleri, TRT repertuvarına kazandıracağız.” dedi.

Ege Bölgesi Haberleri

İŞTE HORZUM’UN YENİ YÖNETİMİ
TÜRK’ÜN KÜLTÜREL MİRASI KADERİNE TERK EDİLEMEZ!
Denizli, Lykos Yarı Maratonu heyecanına hazır 
Sac ve Profil Kumlama Makinesi Fiyatları 2026: Fiyatı Belirleyen Faktörler 
Kolon Borusu Ne Zaman Değiştirilmeli? 6 Uyarı İşareti