Çallı Gazeteci O Soruyu Sordu

Çallı Gazeteci Hüseyin Aytekin son yazısında Yusuf Ziya Göksu’nun Çal Futbol sahasına verilen isminin değişip değişmeyeceğini sordu.

Aytekin yazısında daha önce değişen Muammer Güler ismini örnek gösterdi ve dileğini söyledi. Yazarın son yazısı şu şekilde:

Denizli Valiliği sırasında ilçemiz sahasının yapımına İl Genel Meclisi katkılarıyla yardımcı olan Yusuf Ziya Göksu’nun ismi, İlçemiz Futbol sahasına verilmişti. Vali Göksu’nun İzmir Valiliği sırasında adı yolsuzlukla anılmış ve görevi emeklilik adı altında sonlandırılmıştı.

Muammer Güler'i Hatırlattı

İlçemizde yıllar önce kaymakamlık yapan ve sevilen Muammer Güler ismi İstanbul Valisi olduğunda ilçemizin Güney çıkışındaki caddeye verilmişti. Muammer Güler ismi daha sonra İçişleri Bakanı 'olunca hatıra ismi buradan alınarak daha işlek bir caddeye verilmiş, buradan da 17-25 Aralık olarak anılan olaylara karışınca bu olaydan uzun bir süre sonra ilçemizdeki Muammer Güler adı verilen caddenin adı yeniden değiştirilerek Muammer Güler
adı ilçemizden silinmişti.

İlçemizde bunca yetişmiş dünyaca tanınmış değerli isimler varken yüz kızartıcı olaylara adı karışmış kişilerin isimlerinin cadde, sokak vs. verilmesini Çal halkı olarak yerinde bulmuyoruz ve varsa bundan başka isimlerin de değiştirilmesini onların yerine ilçemizi tanıtmış, ülkemize faydalı olmuş kişilerin adlarının verilmesini diliyoruz

İlçe Haberleri Haberleri

ATO ÖZEL İNSANLARA DOKUNUYOR
Tavas'ta Milli Mücadele Heykeli Kundaklandı
İŞTE DOĞAN’IN KURMAYLARI
Eski Başkan Vatandaşa Hesap Verdi
Beyağaç’ta Başkan Pütün’le İlk Toplantı