İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı "zimmet, irtikap, rüşvet vermek ve almak, ihaleye fesat karıştırmak" iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu dahil olmak üzere toplam 48 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda Mutlu'nun yanı sıra 5 belediye başkan yardımcısı ve 5 belediye meclis üyesi de gözaltına alındı.
Operasyon kapsamında ayrıca, 72 konut ve iş yerinde arama ve el koyma işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne talimat verildi. Ekipler, adreslerde incelemelerini sürdürüyor.
Gözaltına alınan Hasan Mutlu, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye getirildi. İfade işlemleri için Vatan Emniyet'e götürülecek olan Mutlu ve diğer şüphelilerin, hafta sonu olması nedeniyle Pazartesi günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
İstifaların Ardından Gelen Operasyon
Halk TV yazarı İsmail Saymaz'ın aktardığı bilgilere göre, operasyonun, Bayrampaşa Belediyesi'nde yaşanan ve iki CHP'li meclis üyesinin (Ali Karahasanoğlu ve Saki Teker) yolsuzluk suçlamasıyla istifa ettiği olayların ardından geldiği belirtildi. Başkan Mutlu'nun, istifa eden meclis üyelerinin kaçak kafeleri olduğunu ve bu yüzden istifa ettiklerini iddia ettiği biliniyor. Bu gelişme, Bayrampaşa Belediyesi Meclisi'ndeki CHP ile AK Parti arasındaki üç kişilik üye farkını da yeniden gündeme getirdi.
Hasan Mutlu'nun gözaltına alınmasıyla birlikte, CHP'li belediyelere yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklanan belediye başkanlarının sayısı 17'ye yükseldi.