Denizli'de Mağdur Olan Çocuğa Çözüm Bulundu

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Denizli Büyükşehir Belediyesinin otobüs hatlarının numaralarını değiştirmesi nedeni ile mağdur olan çocuğun problemine çözüm buldu.

(AA) - 

KDK tarafından yapılan yazılı açıklamada, Denizli'de ikamet eden küçük bir çocuğun, Denizli Büyükşehir Belediyesinin otobüs hatlarının numaralarını değiştirmesi sonucunda ulaşım sorunu yaşadığı gerekçesi ile kuruma başvurduğu ifade edildi.

Çocuğun başvurusunda hat numaralarının değiştirilmesi sonrasında güzergahların uzadığı, sefer sayısının azaldığı ve bu nedenle otobüslerin çok kalabalık olduğu şikayetinde bulunduğu bildirildi.

Sorun Çözüldü

KDK uzmanlarının sorunun çözüme kavuşturulması amacıyla belediyenin ulaşım dairesiyle görüşmeler yaptığı anlatılan açıklamada, mağduriyetinin bizzat çocuk tarafından ifadesi için başvuru sahibinin belediye yetkilileriyle ebeveyninin gözetiminde görüşmesinin sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, yetkililerin, görüşmenin ardından söz konusu hattaki otobüs seferlerini artırdığı belirtildi.

Belediyenin ombudsmanlığa da aynı bilgiyi ilettiği ifade edilen açıklamada, KDK uzmanlarının çocuğun ebeveynine ulaşarak sorunun çözüldüğü bilgisini verdiği aktarıldı.

Ege Bölgesi Haberleri

Denizlili İş İnsanı Hayatını Kaybetti
Turancılar ''Çerçeve Yasa'yı'' Protesto Etti
''En Fazla iki Dönem Görev Yapacağız''
Mazot Kart dağıtımı Beyağaç’tan başladı
Milletin Parisine Omurga Dersi Veremezsiniz