El Emekleri Görücüye Çıktı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli bünyesinde açılan kulüplere katılımda bulunan gençlerin hazırlamış oldukları Karma Sergi açıldı.

Gençlerin ter dökerek yaptıkları 350 eserini görücüye çıkardıkları sergiyi açan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, genç demenin, gelecek demek olduğunu ifade etti.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli tarafından açılan Geleneksel Türk El Sanatları, Resim ve Karikatür kulüplerinin sene boyunca yapmış oldukları eserlerden meydana gelen karma sergi açıldı. Genç Denizli'nin de olduğu tarihi Merzeci Un Değirmeni’nde açılan sergide, karikatür, resim, minyatür, tezhip ve ebru sanatlarına ait 350 eser vardı.

 

Karma serginin açılışına, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, eğitmenler ve kursiyerler katılımda bulundu. Karma sergide bulunan el emeği göz nuru eserleri inceleyip kursiyerler ile bir süre sohbette bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, burada çok büyük emek olduğunu dile getirdi.

 

Genç Denizli, gençlere ışık tutuyor

 

Başkan Zolan, genç Denizli projesini başlattıklarında gençliğin çok önemli olduğunu bildiklerini, genç demenin, hazine demek, gelecek demek olduğunu, gençlerin donanımları ne kadar fazla olursa, geleceğin de o kadar güçlü olduğunu, Büyükşehir Belediyesi olarak, yol, bina altyapı gibi fiziki yapıların tabi ki yapılması gerektiğini, bir o kadarda kültür, sanat ve gençler ve gelecek ile ilgilenmek ve onlara imkanlar sunmak gerektiğini, bu hedefle Genç Denizli kurulduğu 2009’dan bu yana birçok gençle, arzu eden insanlarla eğitimler verildiğini, tiyatrodan resme, karikatürden geleneksel el sanatlarına kadar her türlü atölye ve imkanların sunulduğunu dile getirdi.

 

“Tarihi değirmen Genç Denizli’ye kazandırıldı"

 

Tarihi Merzeci Un Değirmeni’nin Genç Denizli’ye kazandırılmasından da bahseden Başkan Osman Zolan, geçmişten kalan ender eserlerden bir tanesini Genç Denizli’ye tahsis etmek istediklerini, burasının 8 sene evvel bir duvar olduğunu, yıkılacak halde ve darmadağın olduğunu, tarihi derinlikleri ve kökleri çok geriye giden bir tarihi yapım olduğunu, elimizde kalan nadir yapılardan olduğunu, bu yeri güzelce restore ettiklerini, geçmişi bugüne taşıdıklarını ve her türlü imkanı seferber etmeye devam edeceklerini, serginin Denizli halkına, geleceğe, tüm emek verenlere hayırlı ve uğurlu olmasını dileklerini iletti.

 

Seminer verildi

 

Konuşmadan sonra serginin açılışı yapıldı. Eserler ile yakından ilgilenen Başkan Zolan, bunun yanında sanatçı Kurt Bullend ve sanat danışmanı Nilgün Yüksel’in katıldığı hiper realizm ve sembollerin kültürümüz üzerine etkisi seminerine katılımda bulundu.

 

Ege - Denizli Haberleri

Bu camide 433 yıldır ezan sesi hiç susmadı
Uşak Belediyesi’nin borçları açıklandı
Manisa'da on binlerce el şifaya uzandı
Köşk’te minibüs uçuruma yuvarlandı: 1 ölü
BELEDİYE İŞLETMESİNDE ÇAY 1 LİRA OLDU