Elektrik faturasından ayda 800 lira gelir!

Denizli'de evinin çatısına 40 adet güneş paneli kurduran Ali Soyhan, elektrik faturası ödemediği gibi, fazla enerjiyi satarak ADM'den kazanç sağlıyor.

Denizli'de evinin çatısına 40 adet güneş paneli kurduran Ali Soyhan, elektrik faturası ödemediği gibi, fazla enerjiyi satarak ADM'den kazanç sağlıyor.

Denizli'de evinin çatısına güneş panelleri döşeten Ali Soyhan, ürettiği elektrik enerjisini evinde kullandıktan sonra, fazlasını da kurulan sistemle şebekeye sattı. Evine elektrik faturası gelmeyen Ali Soyhan, Denizli, Muğla ve Aydın'a elektrik dağıtım hizmeti veren ADM'den de, sattığı elektrik enerjisinin ilk ödemesi olan 800 lirayı aldı.

Ayda 800 Lira

İki yıl önce evinin çatısına 40 adet güneş paneli kurdurduğunu, Aralık 2016 tarihinde elektrik dağıtım firması ADM ile lisanssız üretim, bağlantı anlaşması ve sistem kullanım anlaşması yaptıklarını anlatan Soyhan, "Almanya'da yaşıyorum. Almanya'da evlerin çatılarının çoğunda paneller bulunur. Her ev kullanacağı elektrik enerjisini çok az güneş gören Almanya'da kendisi üretir. Ben de Denizli'deki evime bu sistemi kurdurdum. Evimin çatısında bulunan 40 panelden ürettiğim elektrik enerjisini kullanıyorum. Fazlasını da şebekeye veriyorum. Aradaki elektrik saatinden şebekeye ne kadar elektrik gönderildiği tespit ediliyor. Geçen yıl Nisan ayında çıkartılan bir kararnameyle evimizin çatısında güneşten ürettiğimiz ve şebekeye verdiğimiz elektrik enerjisinin hak edişlerinin alınmasına başlandı. Bana da ilk etapta 800 TL'lik ödeme yapıldı. Evimin çatısı elektrik üreterek para kazanmaya başladı" diye konuştu.

Ege - Denizli Haberleri

Bu camide 433 yıldır ezan sesi hiç susmadı
Uşak Belediyesi’nin borçları açıklandı
Manisa'da on binlerce el şifaya uzandı
Köşk’te minibüs uçuruma yuvarlandı: 1 ölü
BELEDİYE İŞLETMESİNDE ÇAY 1 LİRA OLDU