Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Erzincan Kemah ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem gerçekleştiğini açıkladı. Saat 14:16'da meydana gelen deprem yerin 4.52 km altında oldu
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Erzincan’ın Kemah ilçesinde 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin 6 Şubat 2026 Perşembe günü saat 14:16:13’te kaydedildiği bildirildi.
Sarsıntının merkez üssü Kemah olarak belirlenirken, yerin 4,52 kilometre derinliğinde olduğu bildirildi. Depremin enlem ve boylam koordinatları ise 39.70694 N, 38.84639 E olarak paylaşıldı. Depremin olumsuz bir etkisinin olup olmadığına yönelik resmi makamlarca henüz bir açıklama yapılmadı.
Yetkililer, bölgede yaşayan vatandaşların tedbirli olmasını ve olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli davranmasını öneriyor.