Eski Başkan 5 Yıllık Emeğini Tanıttı

Tavas Nikfer'de 1994-1999 yılları arasında DYP’den belediye başkanlığı yapan İbrahim Afatoğlu beldesinin tarihini anlatan 7. kitabını yazdı.

Nikfer Eski Belediye Başkanı İbrahim Afatoğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde, Hacı Bektaş Veli'nin birinci halifesi "Sarı İsmail Sultan" hakkında yazmış olduğu araştırma kitabı'nın tanıtımıyla ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

5 Yıllık Emek

5 yıllık yoğun bir emeğin sonucu ortaya çıkan 7. kitabını tanıtan Nikfer Eski Belediye Başkanı İbrahim Afatoğlu, "Bu süre içerisinde 1 günden 13 güne kadar uzayabilen, 15'ten fazla alan çalışması, ülke genelinde 19 ilde, 60'a yakın yerleşim merkezine gidilerek hazırlanmıştır. Konusunda ilk ve tek çalışmadır. Sarı İsmail Sultan 1225/1230 yılları aralığında doğmuş, 1225/1330 yılları aralığında Tavas-Tekke Köy'de Hakk'a yürümüş, Hacı Bektaş-ı Veli halifesidir. Alevi-Bektaşi tarihi ve kültürü için önemli bir inanç önderi; Denizli tarihi ve kültürü için de mühim bir şahsiyettir. Türbesi Tavas-Tekke Köy'dedir. Denizli Yöresinde ilk Bektaşi izi Sarı İsmail Sultan'dır. Sarı İsmail Sultan'ın türbesi Tavas-Tekke Köy'deki en çok ziyaret edilen türbesidir. Ülkenin her tarafından ziyaretçileri vardır." ifadelerini kullandı.

Ege - Denizli Haberleri

Dalaman'daki orman yangını, büyümeden söndürüldü
Karaca Çiftçilerin Zararını Yerinde İnceledi
DENİZLİ HOROZU SATIŞLARI BAŞLIYOR
GAZETECİLER NAR ELÇİSİ OLDU
Hafızlık yarışması bölge finali Aydın'da gerçekleştirildi.