Hapishanelerde Yapılan En Akılalmaz 8 Silah

Mahkumların hapishanede çok fazla boş zamanı olur. Bu zamanlarında kısıtlı imkanlarla ürettikleri silahlar yaratıcılık sınırlarını zorluyor.

Hapishanedeki boş zamanları değerlendirmek için bazı mahkumlar oldukça farklı bir yol seçiyor. Bu mahkumlar hapishane yönetiminden gizli olarak kısıtlı imkanlarla tehlikeli silahları kendileri üretmiş. En ilginç olan 8 silahı sizin için seçtik.

1- Kamçı:Üzerine jilet eklenen kamçı, koğuştaki arama sırasında ele geçirildi ve mahkumun ceza almasına neden oldu.

2- Karton tabanca:Hobi olarak maket yapmanın ötesine geçen mahkumlar gerçek silahların birebir aynısını kartondan yapmış. İşlevi olmasa da gerçek görünümlü silahlar gardiyanları korkutmak için işe yaramış.

3- Pompalı tüfek:1984 yılında metal karyola direklerinden ve perdelerden yapılan pompalı tüfek için mermi olarak kibrit uçlarından toplanan kurşun kullanılmış. İki mahkum yaptıkları tüfekle gardiyanı rehin alıp cezavinden kaçmışlar.

4- Yaylı silah:Kanada'da bir mahkum hapishaneden kaçmak için yapmıştır. 10 diş fırçası, 1 çakmak, bir parça tükenmez kalem kasası, tel askı parçası gibi malzemeler kullanarak yaptığı yaylı silah mahkum amacına ulaşamadan ele geçirildi. Silah şu an bir müzede sergileniyor.

5- Ev yapımı bomba:Kendisini hapse atan hakimi öldürmek isteyen bir mahkum tarafından yapılmıştır. Bombayı hakimin evine yollayan mahkum amacına ulaşamamıştır.

6- Sahte makineli silah:Silahın amacı gardiyanları korkutmak ve cezaevinden kaçmak için yapıldı. Ancak gardiyanlar kaçış ihbarını aldıkları için arama yaparak silaha el koymuşlardır.

7- Tıraş bıçağı tarağı:Mahkum basit bir tarak kullanarak basit bir silah yapmıştır. Tarağın içine jilet yerleştirerek yapılan silah amacına ulaşmadan ele geçirildi.

8-Tuvalet kağıdından bıçak:Çoğu insana saçma gelebilir ancak ABD'deki bir mahkum için yapılabilir bir silah türü. Tuvalet kağıdından yapılan bıçak da tehlikeli bulunmuş ve el konulan silahlar arasında yerini almıştır.

Dünya Haberleri

Makamı 7. Sınıf Öğrencisi Zeynep’e
Rektör Kibar’dan Başkan Zeyrek’e ‘Hayırlı Olsun’ Ziyareti
Başkan Zencirci’den Sporculara Destek
Görme Engelliler Şehitleri Unutmadı
Başkan Ünlü, Anıtkabir’i Ziyaret Etti