Iğdır Üniversitesi ile TÜRKSOY Arasında Stratejik İşbirliği! 

Iğdır Üniversitesi ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) arasında eğitim, kültür, sanat ve akademik araştırma alanlarında köklü bir bağ kurmak amacıyla geniş kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalandı. 

Protokol, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel ile TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf tarafından resmiyete döküldü. 

İmza töreninde; 

TÜRKSOY Türkiye Temsilcisi Doç. Dr. A. Kutalmış Yalçın ile Kültürel Diplomasi, Diaspora ve Siyasi İşlerden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Oğuz Doğan da hazır bulunarak bu anlamlı köprünün yol haritasına katkı sundu. 

Eşitlik, karşılıklılık ve sürdürülebilirlik ilkeleri üzerine inşa edilen bu ortaklık, Iğdır’ın sahip olduğu bu eşsiz jeopolitik ve kültürel misyonu ön plana çıkararak, Türk dünyasının ortak mirasını korumayı, zenginleştirmeyi ve küresel ölçekte daha görünür kılmayı hedefliyor.

Bu vizyoner protokol kapsamında iki kurum; bilimsel kaynakların ve akademik yayınların karşılıklı paylaşımıyla güçlü bilgi köprüleri kuracak, Türk kültürünün derinliğini yansıtan ortak sanatsal projelere imza atacak ve uluslararası ölçekte prestijli etkinlikler düzenleyecek. 

Iğdır'ın coğrafi avantajını ve kültürel merkez rolünü pekiştirecek bu çalışmalarda, her iki kurumun marka değerine ve kurumsal kimliğinin görünürlüğüne de özel bir önem verilecek. 

Beş yıl boyunca yürürlükte kalacak olan bu stratejik anlaşma, tarafların ortak iradesiyle eğitimden kültürel diplomasiye kadar Türk dünyasında çarpan etkisi yaratacak yepyeni projelerin hayata geçirilmesine öncülük edecek.

Eğitim/Kültür/Tarih Haberleri

LGS tercih sonuçları açıklandı
Iğdır Üniversitesi, TÜBİTAK Destekli Bilimsel Eğitim Etkinliğine Ev Sahipliği Yaptı
Kuğu Gölü Balesi Denizli'ye Geliyor 
Rektör bu kez ‘çok ivedi’ yazısıyla gündem oldu!
YKS sonuçları açıklandı