İŞKUR TYP Ocak 2019 personel alımı ilanı başvuru şartları

İŞKUR tarafından 2019 Ocak ayı personel alımı ilanları resmen yayınlandı. İŞKUR tarafından gelecek ay içerisinde yaklaşık olarak 80 bin personel alımı yapılacağı duyuruldu.

İŞKUR tarafından 2019 Ocak ayı personel alımı ilanları resmen yayınlandı. İŞKUR tarafından gelecek ay içerisinde yaklaşık olarak 80 bin personel alımı yapılacağı duyuruldu. TYP kapsamında personel alımı yapacak kurumlar arasında Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitimi Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlükleri gibi kurumlarda yer alıyor.

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında 2019 personel alımları için yeni ilanlar yayınlandı. Çevre temizliği, park düzenlemesi, kamusal altyapının yenilenmesi gibi alanlarda gerçekleşecek TYP alımlarında istihdam edilecek vatandaşlar, en fazla 9 ay çalıştırılacak ve 3 aylık bekleme süresinin ardından yeniden iş başvurusu yapabilecek.

TYP kapsamındaki personel alımları Tokat, Gaziantep, Adana, Bingöl, Kayseri, Diyarbakır ve Kırşehir illerine ve bu illerin ilçelerindeki ihtiyaç olan, çevre temizliği, park düzenlemesi ve kamusal altyapının yenilenmesi gibi alanlarda yapılacak.

Söz konusu alımlar için işe başlama tarihleri illere göre farklılık gösteriyor. TYP başvuruları için son tarih ise 1 Şubat 2019 olarak belirlendi.

TYP KATILIM ŞARTLARI

Kuruma kayıtlı işsiz olmak - 18 yaşını tamamlamış olmak - Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak - Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç) - TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak...

KATILIMCILAR NASIL SEÇİLMEKTEDİR?

Katılımcıların seçiminde uygulanan 3 ayrı yöntem bulunmaktadır. Her Programın niteliğine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenir.

Noter kurası yöntemi,

Liste (başvuranlar içinden mülakat ya da iş ve meslek danışmanlığı sonucu katılımları uygun görülenlerin belirlenmesi) yöntemi,

Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi.

KATILIMCILARA HANGİ ÖDEMELER YAPILMAKTADIR?

Asgari ücret

Vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri

TYP HANGİ ALANLARDA UYGULANMAKTADIR?

Çevre temizliği
Kamusal altyapının yenilenmesi
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması
Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması
Ağaçlandırma
Park düzenlemeleri
Vadi ve dere ıslahı
Erozyon engelleme çalışmaları

Gündem Haberleri

Vali Coşkun; “Üretmek, Emek Vermek Çok Değerlidir”
Başkan Tatık Kazanın Başına Geçti
MEYDANDAN ÖNCE TARLAYA
Çavuşoğlu’na Karpuz Sürprizi
Miniklere Hayvan Sevgisi Uygulamalı Olarak Aşılanıyor