Karaca: Küçük esnafı bitirdiler

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, AKP iktidarının küçük esnafı bitirdiğini belirterek, “CHP iktidarında tarihi çarşıları özerk yapıya kavuşturacak, özel teşviklerden yararlanmalarını sağlayacağız” dedi.

Demirciler Caddesi’ndeki demirci ustaları, mesleklerinin yok olmaya yüz tutmasıyla karşı karşıya… Küçük el sanatlarına yönelik, yok olan meslekleri korumaya yönelik destekler yapılmadığı için mesleğin son temsilcileri can çekişiyor. 1960 yılından beri Demirciler Caddesi’nde demircilik yapan Ali Öztürk, “Bu caddede 3-4 dükkan var, tek parçadan oluşan nacağı yapan ise bir tek ben kaldım. Karın tokluğuna çalışıyoruz. İşi öğretecek kimse bulamıyoruz. Meslekleri öldürdüler, küçük el sanatlarını bitirdiler, küçük esnafı destekleyeceğiz dediler, yıllardır dönüp bakan yok” diyor.

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Kaleiçi esnafını ziyaret etti. Esnafa hayırlı işler dileyen Karaca, Demirciler Caddesi’nde zanaatkarlarla sohbet etti, seslerine kulak verdi. Küçük esnafın yaşadığı sıkıntıya tanık olan, esnafın taleplerini dinleyen Gülizar Biçer Karaca, demirci ustası Ali Öztürk’le uzun uzun sohbet etti. Ustasından bu işi öğrenip mesleğini tüm zorluklarına rağmen yapmak için direnen Ali usta, “Ankara’da toplantılar yapıldı, küçük esnafı, el sanatlarının temsilcilerini vergi dışı bırakmak için sözler verildi ama olmadı. Bizim işimiz köylüyle ama ne köylüde para var ne bizde bu işi yapacak hal kaldı. Keçeci kalmadı, demirci kalmadı, semerci kalmadı, yorgancı kalmadı. Küçük el sanatlarını bitirdiler.” dedi.

1971’de 47 esnafın bulunduğu, bugün ise 3-4 demirci ustasının ayakta kalmaya direndiği Demirciler Caddesi’nde ziyaretlerini sürdüren CHP’li Vekil Biçer Karaca, CHP’nin seçim beyannamesindeki “Esnaf Bakanlığı’nı kurarak esnaf ve sanatkarların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasına olanak tanıyacağız.” vaadini hatırlattı. CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Tarihi Kaleiçi Çarşısı’nda esnafın işleri çok durgun. Oturuyoruz birbirimize bakıyoruz.” diyen esnaf ekonomik durgunluktan şikayetçi… CHP esnafın yanında, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanında… Teşvik ve desteklerimizle esnafımızın yüzünü güldüreceğiz. CHP olarak esnafın konsept çarşılar ve sanayi siteleri şeklinde örgütlenmesine destek olacak, ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile esnafın giderlerini düşüreceğiz. Esnafın kendi dükkanının sahibi olmasını sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatiflerini güçlendireceğiz. Tarihi çarşıları özerk yapıya kavuşturacak, özel teşviklerden yararlanmalarını sağlayacağız” dedi.

 

 

 

Siyaset Haberleri

Vali'den Çavuşoğlu’na Hayırlı Olsun Ziyareti
ÇAVUŞOĞLU ''ÇEKİN GÖNDERİN''
İYİ Parti'nin Genel Başkanı Belli Oldu!
Başkan Ertemur’u Tebrik Etti
Chp Lideri Özel; “Şeniz Doğan Başarısıyla İlk İşaret Fişeklerinden Birini Yakmıştır”