'Kestane hem keyif hem sağlık veriyor'

Kış aylarında akşamların sevilen yiyeceği kestanenin kanser, kalp ve diyabet hastalıklarından koruduğu, tansiyon ve kan basıncını da düzenlediği bildirildi.

Kış aylarında akşamların sevilen yiyeceği kestane, sağladığı nostaljik ortamın yanı sıra sağlığa faydalarıyla da dikkati çekiyor. Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Koçoğlu, kestanenin kış aylarında bol bulunduğunu ve sevilen bir meyve türü olarak sık tüketildiğini söyledi.

 

Su oranı düşük olan kestanenin, kalori ve karbonhidrat içeriğinin yüksek olduğunu, bundan dolayı kan şekerini yükseltmediğini ifade eden Koçoğlu, doyuruculuk açısından 3 kestanenin bir dilim ekmekle eşdeğer olduğunu dile getirdi.

 

"Günde 3 kestane tüketin"

 

Koçoğlu, kestanenin lif oranı çok yüksek olduğu için birçok hastalığa karşı koruyucu özelliği olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

 

"Kanser, kalp, diyabet gibi hastalıklarından korunmada lif oranı yüksek yiyecekler alınması çok önemli. Potasyum içeriği ile dolaşımı ve tansiyonu düzenliyor. Magnezyum da özellikle kemik dokusu için yararlı. Kestanenin sinir sisteminin çalışmasında da olumlu etkileri var. Varis ve hemoroid gibi rahatsızlıkları olanların kestane tüketmesini öneriyoruz. Kestanenin haşlanarak pişirildiğinde kalori oranı düşüyor, kızartıldığında ise kalori oranı yükseliyor ve daha çok enerji veriyor. Bu açıdan günde 3 kestane tüketilmesini öneriyoruz."

 

Sağlık / Faydalı Bilgiler Haberleri

Buldan’a Çocuk Doktoru Ataması Yapıldı
Tiroid Bezinin Az Ya Da Fazla Çalışması Farklı Sağlık Sorunlarına Yol Açabiliyor
Toz Taşınımı Uyarısı
Denizli’nin İlk Beslenme Ve Fiziksel Aktivite Dostu İşletmesi Belgesini Aldı
Uzman Dr. Oğuz: "Covid Aşısı Olmayanlar İçin Kalp Krizi Riski Artıyor"