İmamoğlu Gerçeği!

Dursun BERKOK

İstanbul'da Belediye Başkanlığını alacak bir karşılığı vardı! Aldı, kazandı...

Erdoğan, partisi AKP ve Cumhur İttifakı Ortağı Bahçeli 'Adam'ın kazandığı seçimi, 'kazanmadı!' şekline sokmak için ellerinden geleni yapıyorlar!

Onlar, Ekrem İmamoğlu'nun elinden kazandığı seçimi (ç)almaya kalkıştıkça, İmamoğlu tüm Türkiye'de tanınıyor! Seviliyor! Taraftar topluyor! Kendi kentinde, İstanbul'da gittiği her yer taraftarlarıyla doluyor, spontane mitingler oluşuyor! 'Adam!' efsaneleşiyor! Bolu Beyi'ne savaş açan Köroğlu kimliğine bürünüyor!

Erdoğan'ın durumun vahametinin, öneminin farkına vardığını sanmıyorum. O meseleye halen 'bir muhalif adayın elinden, reisliği almak kendi partilisine vermek!' meselesi olarak yaklaşıyor. Oysa durum çok daha büyük, çok daha kapsamlı, çok daha önemli! Erdoğan, İmamoğlu'nun gücünün azamisinin, partisi CHP'nin gücüyle doğru orantılı olduğunu zannediyor! Öyle değil! İmamoğlu, Millet İttifakı'nın tamamının, SP'nin, BBP'nin kahir çoğunluklarını peşine takacak güce çoktan ulaştı! Çok zekice atraksiyonlarla, MHP ve AKP içindeki gayrımemnunların da sempatisini toplamaya başladı.

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimine karar verse veya mecburen gitse, karşısında imamoğlunu bulacaktır! İmamoğlu, Binali Yıldırım'ı nasıl kimsenin ummadığı biçimde yendiyse, Erdoğan'ı da yenecektir... İmamoğlu, tüm Türkiye'de o karşılığı buldu! Belki de Erdoğan da bu durumu içten içe görüyor, hissediyor, İmamoğlu'nun o güce ulaştığının, milletçe farkına varılmadan O'nu ekarte etmek istiyor olabilir!

Artık bir İmamoğlu gerçeği vardır. Zaten Türkiye bir 'Adam!' çıksın ortalığı düzeltsin dediği her zamanda bir 'Adam' zuhur etmiştir! Galiba bu defa, Türkiye'ye çekidüzen vermesi için aranan 'Adam' O, İmamoğlu!

Sakin, gücünün farkında, kendisine umut olma misyonunun yüklenildiğinin de yakında farkına varacaktır... Erdoğan ve AKP'ye ilk acı mağlubiyeti İstanbul'u Erdoğan'ın elinden alarak, vesayetinden kurtararak tattırdı! Erdoğan'ın ve partisinin sonunu da O 'Adam' belirleyecek gibi!