Mayıs Tüketici Fiyat Endeksi Açıklandı

TÜİK 2018 senesinin Mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksini açıkladı. Bu çerçevede TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan YÜCEDAĞ’ın verdiği bilgilere göre;

Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1.71 arttı

TR32 Bölgesinde yani Aydın, Denizli, Muğla’da TÜFE’de (2003=100) 2018 senesi Mayıs ayında bir evvelki aya göre %1.71, bir evvelki senenin Aralık ayına göre yüzde 7.46, bir evvelki senenin aynı ayına göre yüzde 13.59 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11.87 artış meydana geldi.

Türkiye çapındaysa 2018 senesi Mayıs ayında bir evvelki aya göre yüzde 1.62, bir evvelki senenin Aralık ayına göre yüzde 6.39, bir evvelki senenin aynı ayına göre yüzde 12.15 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11.10 artış oldu.

Aylık en fazla artış “giyim ve ayakkabı” grubunda oldu

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan YÜCEDAĞ, TR32 diye de isimlendirilen Bölgede ana harcama gruplarına göre TÜFE’de bir evvelki aya göre en fazla yükselişin yüzde 4.55 ile “giyim ve ayakkabı” grubunda ve Türkiye çapında da en fazla yükselişin yüzde 5.21 ile “giyim ve ayakkabı” grubunda meydana geldiğini ifade etti..

Aylık en az artış “alkollü içecekler ve tütün” grubunda oldu

Ayrıca yine ana harcama gruplarına göre TR32 Bölgesinde bir evvelki aya göre en az artış yüzde 0.21 ile “alkollü içecekler ve tütün” grubunda meydana geldi. Türkiye çapındaysa en az artış yüzde 0.15 ile “alkollü içecekler ve tütün“ grubunda gerçekleşti.


 

Ege Bölgesi Haberleri

Arpacı ''Suçlu da Sorumlusu da Sizsiniz''
Belediye Başkanı İlkay Çiçek tutuklandı
Kuşadası Belediyesi'ne Bir operasyon daha
İzmir Büyükşehir Belediyesine Operasyon
AKP'Lİ ÜYELER CHP’YE DESTEK VERDİ