Meteoroloji'den yurt genelinde fırtına ve yağmur uyarısı!

Meteoroloji'den fırtına ve yağmur uyarısı geldi. Marmara Bölgesi'nde etkili olan yağışın akşam saatlerinde sonra ülke genelini de etkilemesi bekleniyor.

Meteoroloji'den fırtına ve yağmur uyarısı geldi. Marmara Bölgesi'nde etkili olan yağışın akşam saatlerinde sonra ülke genelini de etkilemesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 8 Ekim hava durumu yayınlandı. Günlerdir uyarıları yapılan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına gece saatleri itibariyle Marmara Bölgesi’nin genelinde etkili olmaya başladı. Sel ve su baskınlarına karşı uyarılar yapılırken başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi’ndeki illerde yaşayan vatandaşlar yağmurun ne zaman duracağını araştırıyor. Öte yandan geçtiğimiz gün hava durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CNN TÜRK Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, İstanbul’da öğle saatlerinden önce yağmurun etkisini artıracağını ve sel ve su baskını tehlikesinin yüksek olduğunu belirtip ilgilileri uyardı. Peki, bugün hava durumu nasıl? Yağmur saat kaçta ne zaman duracak? İşte merak edilen detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın güney ve doğusu ile Muğla, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (30-50 kg/m²) olması bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor. Marmara’nın güney ve doğusu ile Muğla, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerindeki yağışların yerel olarak kuvvetli (30-50 kg/m²) olması beklendiğinden sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Gündem Haberleri

Başkan Tatık Kazanın Başına Geçti
MEYDANDAN ÖNCE TARLAYA
Çavuşoğlu’na Karpuz Sürprizi
Miniklere Hayvan Sevgisi Uygulamalı Olarak Aşılanıyor
Başkan Hakan Çocuklarla Oyunlar Oynadı