Suriyelilere Bedava Kazak Türküne 345 TL

Türkiye de eşine oturma izni almak isteyen Çivrilli genç Göç Dairesinde şok yaşadı.

2017 yılında Muğla'nın Fethiye ilçesinde tanışıp Denizli'nin Çivril İlçesi Karabedirler Mahallesinde evlenen Çivrilli genç Levent Çakın ( 33 ) Kazakistan vatandaşı 29 yaşındaki Aınur Altynbekkyzy ( Aynur Altınbekkızı ) için gittiği Göç İdaresinde oturma izni almak isteyince adeta şok geçirdiğini anlattı.

SURİYELİLERDEN HİÇ PARA ALINMAZKEN...

Kazakistanlı eşinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilmesi için 3 yıl beklemesi ve bu bekleme için de müracaat etmesi gerektiği kendisine anlatıldı. Vatandaşlık hakkı kazanmak için dilekçe ile yapılan müracaatın yanında Ziraat Bankasına da 345 TL yatırması gerektiği kendisine söylenince "Bu her göçmen için mi gerekiyor?'' sorusuna aldığı cevapla bir kere daha şaşkına uğradığını ifade eden Çakın: "Bu işlem için sadece Suriyelilerden hiç bir ücret talep edilmediğini de öğrendim, başka milletlerden ülkemize gelen ve Türk Vatandaşlığına geçmek isteyen her kişi sadece randevu almak için 345 TL yatırılması lazımmış randevu aldıktan sonra daha ne kadar para isteyecekler düşünmek bile istemiyorum." dedi.

Çakın: "Yabancı uyruklu insanların Türk vatandaşı olması için bu paraların yatırılması gerekiyorsa her göçmen için de uygulanması gerekmiyor mu? Bu Suriyelilerin ne özelliği var hala anlamış değilim. Ben yatırdığım bu paranın peşinde değilim,devletimiz böyle emrediyorsa ve bu parayı almayı uygun gördüyse bizden seve seve verelim ama Suriyelilerden neden alınmıyor?" diye de sitemini dile getirdi...

Özel Haber Haberleri

TUZLUCA GÖKKUŞAĞI TEPELERİ
TÜRK MİLLİYETÇİLERİ YENİ ANAYASA TUZAĞINA KARŞI BİRLEŞMELİDİR
IĞDIR’DA SON YÜZYILDA YAŞANANLAR
Başbuğ'lar Ölmez
Sezayi Pütün açık ara ipi göğüsleyecek mi ?