Ülkücü Şehit Pehlivanoğlu'nun hayatı film oldu

Balgat katliamıyla başlayan ve Ülkücü şehit Mustafa Pehlivanoğlu'nun idamına kadar geçen süreyi anlatan, ülkücülerin merakla beklediği Ankara Yazı Veda Mektubu adlı filmin ilk fragmanı yayınlandı.

Ülkücüleri anlatan film en yüksek bütçeli ülkücü filmi özelliği taşıyor. Ankara azı – Veda Mektubu adlı sinema filminin daha önce 26 Şubat olarak duyrulan vizyona giriş tarihi değişti 6 Mayıs olarak değiştirildi. 

Film Hakkında

Ankara Yazı – Veda Mektubu adlı film Balgat katliamıyla başlayan ve Pehlivanoğlu’nun idamına kadar geçen süreci konu alıyor.

Filmin başrollerinde İpek Tuzcuoğlu, Gürkan Uygun, Ümit Acar, Burçin Abdullah, Münir Can Cindoruk ve birçok ünlü sinema sanatçısı ile birlikte yerel ülkücü karakter de görev aldı. Filmin senaristi ise Deniz Aydenk. Filmin Kurgu ve Montajı ünlü montajcı Mustafa Preşeva tarafından yapılıyor.

Mustafa Pehlivanoğlu’nun ailesinden 50 bin tl telif ücreti karşılığı izin alınan filmin bütçesi yaklaşık 3 milyon (3 Trilyon) lira ve filmin Yönetmeni ise tecrübeli ve ödüllü yönetmen Kemal Uzun.

Türkiye Haberleri

Denizli Seçim Sonuçları Burada
En çok cami o şehirde
Yağmur sonrası gökyüzünde oluşan Türkiye silüeti fotoğraflandı
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu
Bayram tatili 9 güne çıktı