Zolan İftar Yemeğinde İlbade'ye Alt Yapı Müjdesi Verdi

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin her gün farklı bir mahallede düzenlediği iftar sofrası İlbade'de kuruldu.

Başkan Zolan, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde Türk mezarı olarak kullanılan İlbade Mezarlığı'nın "Açık Hava Türk Tarih Müzesi" olacağını söyledi.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, Büyükşehir Belediyesi'nin İlbade Mahallesi'nde kurduğu iftar sofrasına katıldı.

 

İftar öncesi alana gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan vatandaşların ramazanını kutlayarak bir süre sohbet etti. İftarın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Zolan, ramazan bereketinin devam ettiğini belirterek, "Ramazan ayında mahallelerimizde vatandaşlarımızla birlikte iftar açmaya devam ediyoruz. Bugün gönül soframızı Denizli'nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan İlbade Mahallesi'nde kurduk. Bu vesile ile ramazan ayının güzelliğini burada buluşturalım istedik" dedi. Kentin en eski mezarlıklarından biri olan ve içerisinde 900 yıllık tarihi mezarları barındıran Asri Mezarlık'ta çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Zolan, "İlbade Mahallesi bizim için ayrı bir değeri olan mezarlığı ile tarihe ışık tutan bir yer. Burası 'Açık Hava Türk Tarih Müzesi' olacak. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda müze olarak ziyarete açacağız. Oradaki tarihi değerlerimizi gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

 

Alt yapı çalışması yapılacak

 

İlbade Mahallesi'ndeki sorunları tek tek çözmeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Zolan, bölgenin alt yapısıyla ilgili şöyle konuştu: "Eski Bakırlı bölgesinde çalışma yapacağız. İhalelerini yaptık. Halkımızın mutluluğu ve huzuru için çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah bu güzellikleri hep beraber yaşayacağız." Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, vatandaşların dertlerini dinleyerek, özellikle çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ege - Denizli Haberleri

Bu camide 433 yıldır ezan sesi hiç susmadı
Uşak Belediyesi’nin borçları açıklandı
Manisa'da on binlerce el şifaya uzandı
Köşk’te minibüs uçuruma yuvarlandı: 1 ölü
BELEDİYE İŞLETMESİNDE ÇAY 1 LİRA OLDU