Seviye Okullarında Karneler Bez Torbalarda Dağıtıldı

Seviye Okullarında Karneler Bez Torbalarda Dağıtıldı

Özel Denizli Seviye Ortaokulu ve Özel Denizli Seviye Anadolu Lisesi'nde karne heyecanı farklı bir şekilde yaşandı.

A+A-

2018/2019 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönem sonunda Türkiye’de  ilk defa öğrencilere bez torba kullanımını teşvik etmek amacıyla Özel Denizli Seviye Ortaokulu ve Özel Denizli Seviye Anadolu Lisesi karnelerini bez torbayla dağıttı.Öğrenci ve veliler büyük ilgisi okul yönetimi ve öğretmenleri çok memnun etti.

NEDEN BEZ ÇANTA KULLANILMALI?

Ülkemizde yaygın olarak kullanılan naylon çantaların ham maddesi petrol ve bu maddeler insan vücuduna da, temas ettiği gıdalarla da etkileşime geçerek kanser gibi çok ciddi hastalıklara davetiye çıkarıyor. İlk olarak bez çanta kullanmanın faydası burada kendini gösteriyor çünkü bunların ham maddesi doğayla tamamen barışık olan pamuk. Bu sayede bez çantalar geri dönüştürülebilir, anti bakteriyel ve doğada tamamen yok olabiliyor.

Kullanımı sürekli olan, tek seferde ömrü bitmeyen bez çantalar, dikiş kalitesi ve kullanım şekline bağlı olarak aylarca hatta yıllarca kullanılabiliyor. Bu çantaların üzerindeki doğa dostu etiketleri gerçekleri yansıtıyor çünkü üzerindeki baskılarda su bazlı boyalar, insan sağlığını tehdit etmeyen tekstil boyaları, geleneksel kök boyaları gibi zararsız malzemeler kullanılıyor.

Yine dikiş kalitesine bağlı olarak, bez torbalar kilolarca ağırlığı rahatlıkla taşıyabilen ürünler olduğu için dayanıklılığından şüphe etmeye gerek kalmıyor.

Doğa dostu ve sağlıklı olmasının yanı sıra bez torba ve çantalar işlevsellik ve estetik açısından da kullananları rahatsız etmiyor. Farklı tasarımlarla sunulan bez çantaların tahta saplısı, kısa ya da uzun saplısı gibi farklı zevklere hitap edebilecek şekilde, her yerde rahatlıkla kullanılabilecek şekilde sunuluyor.

Pamuktan elde edilen kalın dokuması sayesinde bez torbalar şeffaf değil, gayet koruyucu oluyor.

Bez torbalar maliyeti kolay ve ucuz olduğu için, reklam getirisi konusunda da oldukça avantajlı oluyor. Bazen insanları doğa dostu yaşama yönlendirirken firmaların tanıtımını yapmak adına bez çantalar en iyi pazarlama aracı olarak kullanılıyor.

Çevresel kaynakların hızla tükendiği günümüz dünyasında, plastik poşetler yerine bez torba ve çantalara yönelmek hiç de küçük bir adım değil. Kullanımı binlerce ülkede yasaklanan plastik poşetler yerine tercih edilen bez çantalar sayesinde sadece bir ayda çevre kirliliğinin %40 oranında engellenmesi mümkün oluyor.

Çevre koşullarının sürdürülebilir olması, insan sağlığının olumsuz koşullara maruz kalmaması gibi sebepler nedeniyle bez torbalara olduğu gibi daha birçok konuda yenilenebilir, doğa dostu ürünlerin kullanımının artırılması gerekiyor.

Doğa dostu ürünlere yönelmek, sadece bez çantaları değil kese kağıtlarının kullanımının da artmasını destekleyici oluyor.. Kağıt torba ve çantaların üretiminin ormanların katledilmesinde payı bulunuyor. Doğada çözünürken de plastik torbalardan daha fazla enerji kaybına yol açıyor. Bez torbalar burada da bir adım öne geçiyor.

Tüm bu nedenlerden dolayı sağlıklı, nefes alabilen ve su geçirmeyen bez çantaları kullanarak doğaya ve geleceğe katkıda bulunmak gerekiyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.