Seviyeden çok anlamlı tören

Seviyeden çok anlamlı tören

Denizli Seviye Okulları Ankara’daki hain terör saldırısında hayatlarını kaybeden 28 şehit için tören düzenledi törende şehitler için selam durdular.

A+A-

Denizli Seviye Okulları İdaresi, öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte, Ankara’daki hain terör saldırısında hayatlarını kaybeden 28 şehit için düzenledikleri törende şehitler için selam durdular.

Denizli Seviye Okulları Kurucularından Mahmut Çatlık törende yaptığı konuşmada, “Mehmet Akif Ersoy’un istiklal marşından ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme sakın’ dizesiyle bunu neden söylüyoruz. Malazgirt’ten Sakarya’ya, Ganijya’dan Filistin’e, Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na, Doğu Anadolu’dan Güneydoğu Anadolu’ya bu topragı vatan yapan evlatlarımızın kanıdır canıdır onurudur. Bu konuşmayı neden yapıyoruz. Bir daha dönmemek için gidenleri tarihin yazdığı en gerçek en şerefli kahramanlara selam vermek için. Sınır boylarında ailesini çocuğunu eşini anasını bırakarak gitmiş. Neden? Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin bölünmez bütünlüğünü korumak için. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğünü koruyan bu kahramanlara, askerimize, polisimize selam olsun”.

Öğrenciler ile hep bir ağızdan şu and yapıldı. ‘Vatan deyip uğruna şehit olan şad olsun, kast edip varlığına kursun sıkan kahrolsun, Teoman’dan Atatürk’e ecdat sana and olsun, Bayırbucak’tan Silopi’ye nöbet tutana selam olsun… Selam durdular

 ‘Siz sınırda varlığımız biz sırada geleceğin teminatıyız’ diyerek tören sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.