SGK’dan Flaş Açıklama

SGK’dan Flaş Açıklama

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yapmış olduğu açıklamaya göre yaşanmış olan yoğunluğa bağlı teknik arızalar nedeni ile yapılandırma tahsilatları bir  defa daha ertelendi.

A+A-

SGK’dan flaş bir açıklama geldi ve yapılandırma süresinin uzatıldığı belirtildi. SGK taraşından  yapılmış olan duyuruda, bugün hem yapılandırmanın ilk taksit ve peşin ödemelerinin hem de cari dönem ödemelerinin son günü olması nedeni ile meydana gelen yoğunluğun tahsilat sistemlerinde teknik arızalara yol açtığı, meydana gelen arızanın vatandaşların mağduriyetine sebep olmaması açısından yapılandırmadan yararlanmış olanların ilk taksit ödemeleri ve peşin ödemeleriyle cari dönem ödemelerinin son ödeme tarihinin 07 Eylül 2018 Cuma günü 23.59’a kadar ertelendiği ifade edildi.

Yapılandırma Da Uzatılmıştı

Daha evvel açıklamalar yapan yetkililer kanunda bu yapılandırmaya ihtiyacı olan vatandaşların bundan yararlanmalarını ve getirdiği önemli avantajlarından yararlanmaları çağrısını yaptılar. Yapılmış olan açıklamalara göre, yasanın kapsamı mart ayı ve daha evvelki zamanlara ait olan 4/a, 4/b ve 4/c çerçevesinde olan sigortalıların, sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları iş kazaları, meslek hastalığı veya işveren veya 3. kişilerin sigortalılara yapmış oldukları haksız olan fiillerden doğan rücu alacakları, yersiz bağlanmış olan gelirler ve aylıklardan doğmuş olan alacaklar, BAĞ-KUR sigortalılarının daha evvel dondurulan hizmet sürelerinin ihyası durumunda doğacak olan alacakları da içine almakta.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.