Şifrelerinizi Acil Olarak Değiştirin!

Şifrelerinizi Acil Olarak Değiştirin!

Yahoo hesabınız varsa, parolanızı değiştirmekte büyük yarar var.

A+A-

Internet arama motoru Yahoo, 1 milyardan fazla kullanıcı hesabında veri sızıntısı meydana geldiğini duyurdu. Tarihin en büyük veri sızıntısı olarak tanımlanan gelişmede çok fazla kişinin kişisel bilgileri çalındı. Bu aşamadan sonra bir internet kullanıcısı olarak ancak hasarı sınırlayabilirsiniz. Antivirüs yazılım kuruluşu ESET’e göre, önce parolanızı değiştirmekle işe başlayın. Veri sızıntısını değerlendiren ESET Güvenlik Uzmanı Mark James, “Verileriniz çalındığında ve satıldığında, bilgileriniz diğer hesaplara veya giriş bilgilerine erişmek için kullanılabilir” dedi. 

TEMKİNLİ YAKLAŞIN

“Parolanızı unuttuğunuzda kullanılan gizli sorular ve cevapları da değiştirin” uyarısında bulunan Mark James, “Tanımadığınız kişilerden gelen e-postalar veya iletişimler hakkında, özellikle de bilgileri doğrulamanızı veya daha fazla bilgi vermenizi isteyen kişilere karşı dikkatli olun” dedi. Bu arada henüz kullanmıyorsanız

bir parola yöneticisi kullanmanın tam zamanı. Hem ziyaret ettiğiniz her site için benzersiz parolalar oluşturmanızı, hem de mevcut parolalarınızı saklamanızı ve kolay tahmin edilip edilmeyeceklerini test edebilmenizi sağlayan ücretsiz ve ücretli birçok seçenek var. ESET de Smart Security Premium programı ESET Parola Yöneticisi özelliğini de sağlıyor.

İKİ FAKTÖRLÜ KORUMA

Son olarak, kullanabileceğiniz hesaplar için çift faktörlü veya iki adımlı doğrulamayı düşünün. Çift faktörlü koruma (2FA), tıpkı online bankacılık hizmetlerinde olduğu gibi mail veya başka internet hesabınıza girmeden telefonunuza SMS-yoluyla doğrulama şifresi gönderiyor Bunları sadece Yahoo hesabınız için değil şüphelendiğiniz tüm e-posta hesaplarınız, banka hesaplarınız ve özel bilgilerinizin yer aldığı yerler için de yapabilirsiniz.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.