Şiir ve Türkülerle Dolu Bir Gece Yaşandı

Şiir ve Türkülerle Dolu Bir Gece Yaşandı

Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesinde, “Birlik ve Beraberlik” temasıyla yapılan “3.Dazkırı Türkü ve Şiir Akşamı” gerçekleştirildi.

A+A-

Şairler toplu olarak Başkan vekili Naciye İpek’i ziyaret etti. Daha sonra hep birlikte Yukarı Yenice Köyü’ne, Dazkırı Top Tepesine ve Belediye Çamlık Parkına giden gurup Dazkırı’yı gezme fırsatını buldu.

Saygı duruşu peşinden İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan gecede, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümüne rast gelmesi nedeniyle Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi.

Dazkırı Belediyesi desteğiyle YAZ-AR- BİR tarafından gerçekleştirilen geceye Isparta Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği şairleri de şiirleriyle konuk oldular.Açış konuşmasını YAZ-AR- BİR (Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği) Genel Başkanı Abdülkadir Uslu yaptı. Abdülkadir Uslu konuşmasında “Bugün üçüncü kez sizlerle birlikteyiz. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bu günlerde bu etkinliğin katkısının olmasını diliyorum.”diyerek şöyle devam etti:“Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde; Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle anıyorum. Bu bayrak, bu vatan için çekinmeden canlarını veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi de minnetle anıyorum.

Kültür ve sanat faaliyetlerine her kurum, her kuruluş, her bölge yeterince ilgi göstermiyor. Bu manada kültür ve sanata, sanatçıya her zaman yakın davranan, düzenledikleri faaliyetlerle halkını sanatçıyla buluşturan Dazkırı Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin düzenlenmesinde büyük emeği olan Dazkırılı üyelerimiz şair Ali Tuluk ve şair Bülent Açıkgöz’e, belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca davetimize olumlu yanıt vererek bugün bizlere güç veren Isparta Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği başkanı ile üyelerine de teşekkür ediyorum.”dedi.Isparta Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Melahat Ecevit: “Sizlerle birlikte olmaktan çok memnunuz. Bu imkânı bize sunan Belediye Başkanına ve bizim burada olmamıza vesile olan YAZ-AR- BİR başkanına teşekkür ederim.

Bu sayede Dazkırı’yı ve sizleri tanımak bizi çok memnun etti. Saygılarımı sunuyor,gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum.”dedi.

Yatırım projeleri ile ilgili şehir dışında bir toplantıya katılmak zorunda kalan Belediye Başkanı İsmail Taylan’ın mesajını özel kalem müdürü Hasan Duruhan okudu. Başkan Taylan mesajında şöyle dedi: “Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz şiir ve türkü gecesinde olamamanın derin üzüntüsü içindeyim.

Şiir ki, güzel sanatlar içinde en zor ve en değerli sanat dalıdır. Tabii ki şairlerimiz de değerli sanatçılarımızdandır. Şairlerimizle halkımızı üçüncü kez buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Dilerim ki gelecek sene düzenleyeceğimiz 4.üncü şiir ve türkü gecesinde beraber oluruz.İyi eğlenceler diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”Sadık Dağdeviren’in sunduğu programda şairler; Ali Tuluk, Gülser Hünük, Hüsamettin Tat,Zeki Çelik, Müjgan Yıldızan, Ahmet Sarı, Melahat Ecevit, İsmail Gökçe, Fatma Uçarlar,Hacer Özel,Reyhan Pervanlar Karaalp,Rıdvan Ertan, Mehmet Dağal, Durmuş Kaya, Melahat Kuzu, Ramazan Çiloğlu, Kadir Yatağan, Baki Evkaralı, Meral Gökkaya, Ezgar Ergün, Mehmet Aslan, Sadık Dağdeviren şiirlerini okudular.

Türk Halk Müziği Sanatçıları, Sultan Turun, Mehmet Dağal ile Türk Sanat Müziği Sanatçıları Melahat Aksoy, Hüseyin Aksoy, Hakkı Davran ve Melahat Ecevit de gecede sahne aldı.

Program sonunda YAZ-AR- BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu, Belediye Başkan Vekili Naciye İpek’e ve Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Melahat Ecevit’e birer şilt takdim etti.

Belediye Başkan Vekili Naciye Işık ise sanatçılara, şairlere; katılım ve teşekkür belgelerini verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.