Şiirler ve Türküler Sadece Anneler İçin

Şiirler ve Türküler Sadece Anneler İçin

“Gemiş Ortaokulu Anneler Günü Şiir ve Türkü Dinletisi”Yapıldı

A+A-

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) katkılarıyla düzenlenen Denizli Çardak Gemiş ilk ve Ortaokulu “Anneler Günü Şiir ve Türkü Dinletisi” gerçekleştirildi.

Gemişli kadınların yoğun ilgi gösterdiği programa Çardak Belediye Başkanının eşi Nilgün Öztürk de katıldı.

Erken saatte Gemiş’e gelen Şair ve Yazarlar, Acıgöl Kuş Gözlem Kulesinden flamingoları gözleyip, Gemiş ve çevresini öğretmen Yalçın Ay rehberliğinde gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan programın sunuculuğunu Türkçe öğretmeni Muazzez Çoban yaptı.

Açış konuşmasını yapan YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu, annelerin anneler gününü kutlayıp “Biliyoruz ki sizler olmasanız, bizler olmazdık. Toplumu şekillendiren, aileyi çekip çeviren sizlersiniz. Çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında da önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz.  

Bugün sizler farklı bir gece yaşayacaksınız, yorgunluk atacaksınız, programın sonuna doğru da Türk Halk Müziği sanatçısı Sultan Turun Hanımla sizleri baş başa bırakacağız.  İnanıyorum ki eğleneceksizniz ve memnun kalacaksınız.

Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde büyük gayretleri olan okul müdiremiz sayın Gonca Sadıç’a, YAZ-AR-BİR Bozkurt temsilcisi sayın Reyhan Pervanlar Karaalp’e, sayın belediye başkanımızın eşi Nilgün Öztürk hanımefendiye teşekkür ediyorum.

Ben tekrar anneler gününüzü kutluyorum, ahrete göçmüş olan tüm kadınlarımızı da , annelerimizi de rahmetle, saygıyla anıyorum.”dedi.

Okul Müdiresi Gonca Sadıç da yaptığı kısa konuşmada YAZ-AR-BİR başkanına ve yönetimine, şair ve sanatçılara teşekkür ederek: “Siz kadınlarımızın anneler gününü kutluyorum. Bir kadın olarak, yıl da sadece bir gün değil, her gün kadınlara değer verilmesini diliyorum. İyi eğlenceler diliyorum.”dedi.

Konuşmalardan sonra başlayan dinletide öğrencilerden Sılanur Şahin, Safiye Durmuş ve Merve Kara da şiir okudu.  Türk Halk Müziği Sanatçısı Sultan Turun sazıyla sözüyle sahne alırken okul müzik öğretmeni Savaş Bozkuş da birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Gecede şiirlerini okuyan şairler : Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Reyhan Pervanlar Karaalp, Kadir Yatağan, Ali Tuluk, İsmail Gökçe,Mehmet Aslan,Ezgar Ergün, Meral Gökkaya, Ramazan Efe.

Şiirlerin okunmasından sonra  sahnede kalan THM sanatçısı Sultan Turun’la eğlence geç saatlere kadar devam etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.