Şimdi Kitap Okuma Zamanı

Şimdi Kitap Okuma Zamanı

Ege’nin en büyük kitap fuarının açıldığı şu günlerde kitap okuma alışkanlığı olmayanlar ve hiç okumayanlar için parolamız: Şimdi tam zamanı.

A+A-

Kitap okumak söz konusu olduğunda insanları farklı kategorilere ayırabiliriz:

- Hiç okumayanlar

- Vakit bulamadıklarını söyleyenler ( Bunları da hiç okumayanlara katabiliriz )

- Zorla okutulmaya çalışılıp soğutulanlar

- Okuyup zevk alanlar

Biz haberimizi hiç okumayanlara göre yapalım. Bugün bu haberi okumak sizin için yeni bir başlangıç olsun ve ertelemeden hemen okumaya başlayın. Okurken sıkılanlar, içinden istek gelmeyenler için de bazı tavsiyelerimiz olacak.

Öncelikle sevdiğiniz alanla ilgili bir kitap seçin. Ne olursa olsun hoşunuza gidecek bir konu seçin. Çünkü burada amaç okumak. Çizgi romanda olur, aşk romanı da, siyasi kitaplar da… Unutmayın, kendinize bir alışkanlık kazandıracaksınız ve bunun yolu bir eylemi devamlı yapmaktan geçmektedir. Bilim insanları, bir eylemin 30 gün boyunca tekrarlanması ile alışkanlık haline dönüştüğünü söylüyorlar.

Kitabımızı seçtik. Şimdi yapmamız gereken şey o kitaba günlük belli bir süre vakit ayırmak. Bu tamamen size kalmış. 15 dakika ile başlamak güzel olabilir. Zamanla bunu 20, 25, 30 dakika diye kademeli olarak artırın. Bunu sayfa sayısı olarak da yapabilirsiniz.

Kitabı seçip her gün belli bir süre okuyorsunuz ama beğeneceğinizi sandığınız kitap bir türlü ilerlemiyor. Hatta kitabı okuyorsunuz ama sayfa bitince aklınızda kitapla alakalı bir şey kalmamış. Kafanız başka diyarlara gitmiş. O zaman fazla zorlamayın ve bırakın. Önemli değil, iila ki bitecek diye bir kanun yok… Hemen başka bir kitapla denemeye başlayın. Ama hiç bırakmayın okumayı.

Okuduğunuz kitapları ailenizde anne - babanıza ya da çocuklarınıza anlatın. Çevrenizdekileri teşvik etmeye çalışın. Aile içinde günlük okuma saati yapmak da çok büyük bir sinerji yaratacaktır.

Kitap seçiminde eleştirileri okumak da size yol gösterebilir. Sadece ismine ve resmine bakarak kitap almak sizi hüsrana uğratabilir. Zaten okuma alışkanlığı kazanıp kitap dünyasına girdiğinizde kendi okuma zevkiniz şekillenecek ve bir anda kendinizi bir kitabı eleştirirken bulacaksınız. Bazılarını sevmeyip, bazı kitapları, nasıl daha önce okuyabildiğinize şaşıracaksınız.

 O zaman artık yapacak tek bir şey kaldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı, Ege’nin en büyük kitap fuarına giderek hemen kitapların mucizevi dünyasına girmek. Bol kitaplı günler sizlerin olsun…    

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.