Sivil Toplum Günleri Denizli'de Yapıldı

Sivil Toplum Günleri Denizli'de Yapıldı

Kamu-STK Ortaklığı Projesi çerçevesinde Sivil Toplum Günleri Denizli ilinde organize edildi.

A+A-

T.C. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nca, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanı ile sürdürülen Kamu-STK İş Birliği Projesi çerçevesinde hayata geçirilmiş olan faaliyetlerden bir tanesi olan Sivil Toplum Günleri 06 - 07 Eylül tarihlerinde Denizli’de yapıldı.

Dedeman Hotel’de organize edilen Sivil Toplum Günleri’ne; çok sayıda bürokrat ve Belediye Başkanlıkları, Kalkınma Ajansları, merkezi yönetimlerinin il temsilcileri, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarından 100 civarında temsilci katılımda bulundu.

Yapılmış olan açılış konuşmalarından sonra bilgilendirme oturumu yapıldı. Ardından organize edilen panelden sonra program atölye çalışmaları ve STK temsilcileriyle gerçekleştirilen oturumla sürdü. Programın 2. gününde Atölye çalışmaları neticelerinin sunumu, yol haritasının sunumu, soru cevap ve değerlendirmeyle program sonlandı.

İşbirliği Güçlendiriliyor

Kamu-STK İş Birliği Projesi çerçevesinde hayata geçirilmiş olan faaliyetlerden bir tanesi olan ve Türkiye’nin 20 pilot şehrinde düzenlenecek olan Sivil Toplum Günleri Denizli’de de  yapıldı. 2 gün devam eden eğitim, atölye çalışması ve STK Galerisi etkinliklerinin olduğu bu organizasyonun temel amacı; yerel ve merkezi seviyede Sivil Toplum Kuruluşları ile Kamu Kurumları arasındaki iletişimin güçlendirilmesidir. Sivil Toplum Kuruluşları ve kamu sektörü temsilcilerinin görüş teatisinde bulunmasına, birbirlerinin çalışma dinamiklerini anlamasına, yerel seviyede geleceğe yönelik etkileşimlerden istifade edilebilecek verimli işbirliği yolları ve iletişim kanalları geliştirmeye yönelik bir platform olarak tasarlanmış olan Sivil Toplum Günlerinde, katılımcılar atölye çalışmaları aracılığı ile STK’ların sorumlulukları ve yardım toplama; işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik çözüm önerileri geliştirmekte.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.