Siyasete Adanan Bir Ömür...

Siyasete Adanan Bir Ömür...

Siyasete Adanan Bir Ömür...

A+A-

Çameli’de siyasetin renkli simalarından olan 68 yaşındaki Bahtiyar Akyol, hayatının 50 yılını Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) adadı.

18 yaşında CHP Çameli Gençlik Kolları Başkanı oldu. 1974’te ilçe başkanlığına seçildi. Bu görevi 1980 askeri darbeye kadar sürdürdü. Askeri darbe olduğunda gözaltına alındı. Aynı anda başkanlığını yürüttüğü Esnaf Kefalet Kooperatifi’nden CHP’li yandaşlarına kredi verdiği, başka siyasi görüşte olanlara kredi vermediği iddiasıyla tutuklandı. 9 ay cezaevinde yattı.

Siyasete bir süre ara verip, 1994’te yeniden ilçe başkanı oldu. 2009’da istifa etti ve İl Genel meclis üyeliği için aday oldu, 100 oy farkla kaybetti. Akyol, 2016 yılının Ekim ayında yeniden CHP İlçe Başkanı oldu.

“EN ÇOK RAHMETLİ HÜDAİ ORAL’I SEVERİM”

Bahtiyar Akyol, İsmet İnönü’nün elini öptüğünü, rahmetli Bülent Ecevit ve Deniz Baykal ile iyi tanıştığını, Adnan Keskin’e olan yakınlığından dolayı yıllarca kendisine “Keskin’in Çameli Şubesi” dendiğini söyleyerek, “CHP’de beni en çok etkileyen isim rahmetli Hüdai Oral olmuştur. Ankara Mamak’ta askerlik görevini yaparken, her hafta sonu beni evinde ağırlıyordu.

Çok mütevazi ve bilgiliydi. Adnan Keskin’in de yeri ayrıdır. CHP’de aktif görev almadığım dönemlerde bile hep partinin içinde oldum. Dile kolay 50 yıldır siyaset yapıyorum. Siyaset kılcal damarlarıma kadar işlemiş. Siyaset olmadığı zaman nefesim kesilecek gibi hissediyorum. İnşallah ölmeden CHP iktidarını görürüm” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.