Siyasiler Sorumlu Davranmalı

Siyasiler Sorumlu Davranmalı

Hükümet referandum kampanyalarında şap ile şekeri birbirine karıştırmaktadır. Referandumu anayasa değişikliği üzerinden açıklayacak yerde, konuyu saptırmaktadır.

A+A-

Başbakan, son İzmir ziyaretinde, herkesin evliliğinde “Evet” dediğinden hareketle referandum tercihini açıkladı. Bu, ne kadar basit ve konuyla ilgisi bulunmayan bir açıklamadır. Niçin 18 madde üzerinden kampanya yürütmüyorsunuz? Yoksa, “Düşük profilli başbakanlık” dedikleri bu mu?

GENÇLER İSTİSMAR EDİLİYOR

Anayasa değişikliğinde “18 yaşın seçilme yaşı olması” maddesinin bulunması, “Gençlere seçilme hakkı veriyoruz” aldatmacasından başka bir şey değildir. 18 yaş, zorunlu 12 yıl eğitimin bulunduğu Türkiye’de, gencin zorunlu eğitimini tamamlama yaşıdır. Gencin askerliğini yapmadığı ve hayatın başında olduğu bir dönemde seçilme hakkı vermenin pratiği yoktur. AKP ve MHP çevresine baksın! 18 yaşında bir tek il veya ilçe başkanları, bir tek mahalle veya köy temsilcileri, küçük ilçelerde bile olsa bir tek belediye yöneticileri var mı? Daha hayatın başında olan gençlerin onurunu, ümidini kırıp istismar etmeye hakkınız var mı?

BÖLÜCÜLÜK YAPMAYIN

26 Şubat 2017 günü, Mesut Barzani’nin Türkiye ziyareti sırasında, havaalanına, Devlet Konuk Evi’ne, Çankaya Köşkü’ne Kürdistan bayrağı asıldı. Bu, skandal bir olaydır. Başbakan bunun gerekçesini açıklarken, “Kürdistan özerk bir yapıdır. Bayrağı vardır” demişti. Kürdistan, ABD’nin teşvikiyle Irak’ı bölmek için kuruldu. Bunu tanımak büyük bir gaflettir. Bu yaklaşımın Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu’sunda bölücülüğü tetiklemesinden endişe ediyoruz.

TOPLUMU KAMPLAŞTIRMAYIN

Hükümet’in kamplaştırıcı tutumu referandum konusundaki endişelerimizi artırmaktadır. Biz 17 Nisan’dan itibaren de birlikte yaşayacağız. Kimse Türkiye’den başka bir yere gitmeyecek! Lütfen halkı birbirinin yüzüne bakamayacak duruma getirmeyin!

Vatandaşın özgür iradesiyle karar vermesi sağlanmalıdır. Hükümetten baskı ve dayatma üslubunu bırakmasını bekliyoruz. “Evet” diyen hain olmadığı gibi, “Hayır” diyen de “terörist” değildir. Teröristi vatandaşın arasında değil de dağda arayın. Siyasileri sorumlu ve itidalli davranmaya davet ediyoruz.

Ahmet ERYILMAZ

Saadet Partisi Denizli İl Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.