Son Anlarında Da Türkü Söyledi

Son Anlarında Da Türkü Söyledi

UNESCO yaşayan insan hazinesinde olan Çameli’nin gururu Hayri DEV, Denizli'de bir süredir tedavi gördüğü PAÜ Hastanesi'nde dün sabah 85 yaşında yaşamını yitirdi.

A+A-

Hayri DEV’in ölüm haberi Denizli, Çameli ve bütün sevenlerini hüzne boğdu. DEV’in cenazesi Gökçeyaka Mahallesi Taşavlu Mevkiinde kılınmış olan cenaze namazının ardından defnedildi. Cenazeye Valisinde Belediye Başkanına tüm protokolün ve çok sayıda vatandaşın olduğu cenaze töreni ile Hayri DEV’E son görev yapıldı.

Cenazeden sonra protokol üyeleri Dev’in ailesini ziyaret ettiler. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan; Bu ani ölümün herkesi çok üzdüğünü, Bir büyük ustanın, Bir Dev’in yerinin doldurulamayacağını,  sanatçı kişiliği ve eserleri ile vatandaşların sevgisini kazanmış olan, her zaman sevgi ve saygı ile yad edilecek olan kıymetli Sanatçı kişiliği ile hep örnek bir isim olan ve ülkede müziğine mühim katkılar yapan Ramazan Bak Oğlum sözü ile örtüşen mizahı ile Hayri Dev’in adını Denizli Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Hayri Dev Kültür Merkezinde yaşatacaklarını, Çameli’nin, Denizli’nin, Ülkenin ve ailesinin başı sağ olsun mekanı cennet olsun şeklinde konuştu.

Mirasını Sürdüreceğiz

Babasının son gecede 2-3 tane türkü söylediğini,  belirten Dev’in oğlu Zafer Dev, babasının son ana kadar türkü söylemeyi sürdürdüğünü,  çok üzgün olduklarını belirterek Dev,  Türkiye’nin büyük bir sanatçısını ve ustasını yitirdiğini, herkesin üzgün olduğunu, babasının ilerleyen yaşına rağmen sazı bırakmadığını, kendileri de babasının mirasını sürdüreceklerini, babasının son günlerinde beraber olduklarını,  kalp yetmezliğinin olduğunu,   son gece “Baba sen hastasın türkü söyleme” dediğini fakat dayanamadığını yine söylediğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.