Son Dakika!..Bakan Canlı Yayında Açıkladı

Son Dakika!..Bakan Canlı Yayında Açıkladı

Son Dakika!..Bakan Canlı Yayında Açıkladı

A+A-

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katıldığı programda MTV zammıyla ilgili açıklamada bulundu. Şimşek şöyle konuştu:

"MTV konusunda yanlış bilinen bir şey var. MTV, tamamen 2018'in başından itibaren alınacak sıfır araçlardan alınacak. Şu an aracı olanlar, normal şartlardaki artışlarla vergisini ödeyecek. Ticari taşıtları ilgilendirmiyor.

2018 yılında satın alınacak ikinci araçlarda MTV zammı söz konusu değil. Mevcut 21 milyon araç yüzde 40 vergiden etkilenmeyecek."

Şimşek,  MTV zammının bugün Bakanlar Kurulu'nda konuşulacağını söyledi.

‘DURUP DURURKEN VERGİ ARTIŞI OLMAZ’

Hiçbir hükümet durup dururken vergi artışına gitmez. Şu anda ekonominin 5 buçuk büyüyeceğini  tahmin ediyoruz. Dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden bir tanesiyiz. Sadece manşet büyüme değil.

Gerçekten tabana yaygın bir şekilde istihdam yaratan güçlü bir büyüme söz konusu. Geçen seneden bu yana bir seferberlik anlayışıyla işçimize çiftçimize herkese destek verdik. Hazinenin yasal borçlanma limiti aşıldı. Bu doğru.

Şimşek’in yaptığı yüreklere su serpen ilk MTV açıklaması…

‘ZAMAN ZAMAN KURAKLI YAŞANABİLİYOR’

Yaş sebze ve meyvede yeni taşıma standartları getiriyoruz. Gıda da fire oranı çok önemli bir yapısal sorun. Et tabi en önemli maliyet bileşimi yemdir. Biz yem fiyatlarını makul düzeye çekmek için çok önemli adımlar atıyoruz. Yerli üretimi artırmak için çalışmalarımız var.

Zaman içinde vatandaşımıza sunduğumuz yaş meyve sebze ve etin kalitesi de artacak. Binlerce tarım ve gıda ürünü ihraç ediyoruz. Zaman zaman kuraklık yaşanabiliyor. Geçen sene tarımda küçülme oldu. Özellikle Ar-Ge, inovasyon adımları atıyoruz.

‘TRAFİK SİGORTASINDA MÜDAHALE YAPTIK’

Sektörle konuştuk. Önce sektör kendi kendini disipline etsin dedik. Biz 2016’da yasal düzenleme yaptık. Zorunlu trafik sigortsı ile ilgili belirsizliği ortadan kaldırdık. Tavan uygulaması getirdik. Özetle sistem şu anda çalışıyor. Primlerde bir düşüş söz konusu oldu. Devlet müdahalesini yaptı. Arzu ettiğimiz bir şey değil ancak bazen mecbur kalıyoruz.

‘YABANCI DİLİ İYİ ÖĞRETEMİYORUZ’

Maliye Bakanımız çok güzel çalışmalar yapıyor. İnşallah rahat bir nefes alacağız. Biz her topladımız 100 liralık verginin 23-24 lirasını eğitime harcıyoruz. Eğitimde kaliteyi artırmak için çok güzel çabalar var. Eğitimde dört beş alanda ciddi bir çaba var. Eğitimde erişim konusu büyük oranda çözüldü. Okul öncesi eğitim çok önemli. Öğretmen çok önemli bizim öğretmenlerimiz gerçekten fedakarca çalışıyorlar. Yeni aldığımız öğretmenleri tecrübelilerin yanına stajyer olarak veriyoruz. Yabancı dili iyi öğretemiyoruz. Bu konuda bir arayış içindeyiz. Özel sektörün payı artıyor ve devlet yoksul öğrencilerin harcını ödüyor. Günümüz artık bilginin aşırı var olduğu bir dönem. Bİlimsel ve çağdaş eğitim konusunda zerre kadar şüphe yok.

‘TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ İDEALİNDEN VAZGEÇEMEZ’

OHAL durup duruken yok. Türkiye’nin güvenliği olmadan olmaz. Turiz o terör olayları yaşandığı dönem perişan oldu. Türkiye birinci sınıf demokrasi ve hukuk devleti idealinden vazgeçmedi ve vazgeçemez. FETÖ kırk yıllık problem. Bunu normal şartlarla çözemiyoruz.

‘TÜRKİYE TEMKİNLİ GİTMEK İSTİYOR’

Bütün bu vergi artışlarını ekip olarak çalıştık. Bir ihtiyaç olmasa biz bu düzenlemeleri yapmazdık. Vatandaşımızın tepkisi tabi ki değerlendirilecek. Amacımız Türkiye’nin kamu harcamalarını daha fazla vergi geliriyle daha az borçlanmayla karşılamak. Biz bu OVP ve bütçeyi sağlam bir zemine oturtalım. Türkiye şu anda temkinli gitmek istiyor.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.