Son Gelişmeler Takip Ediliyor

Son Gelişmeler Takip Ediliyor

Merkez Bankası'nın (TCMB) bu yaptığı 625 baz puanlık faiz artışıyla başlayan süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ve Almanya ziyaretleri beraber ikili ilişkilerdeki olumlu beklentiler doları 6 TL’nin altına düşürdü.

A+A-

Haftaya 6.30 TL civarlarında başlamış olan Dolar hemen hemen tüm hafta boyunca gelişmekte olan ülke para birimlerinden daha iyi bir performans gösterdi.

Gelişmeler Takip Edilecek

Son verilere göre Dolar şu saatlerde 5.97 TL düzeylerinde işlem görmekte, Euro ise 6.98 civarlarında bir seyir gösteriyor. Bu veriler ile beraber Dolar/TL bir aylık bir aradan sonra ilk defa 6 seviyesinin altını test etmiş oldu.

Bankacılar bugün iç ve dış piyasalarda yoğun veri gündeminin takip edileceğini ayrıca devam eden lokallerin döviz alımlarının kurdaki daha fazla iyimserliğin önüne geçen bir etken olduğunu da ifade ettiler. Lokallerin beli bir düzeye ulaşan döviz talebinin sürüp sürmeyeceğinin önemli olduğunu belirten bankacılar, bunun yanında Erdoğan’ın Almanya temaslarının da yakından izleneceğini söylüyorlar.

Bugün iç piyasada Eylül ayı yabancı ziyaretçi sayısı ve Ağustos ayı dış ticaret verilerinin yanından Hazine’nin iç borç stoku verileri ve ileriki 3 ay ile alakalı borçlanma stratejisi izlenecek. Dış piyasalarda ise Almanya işsizlik, İngiltere GSYH, ABD kişisel gelirler ve ABD çekirdek PCE başta olmak üzere yoğun veri gündemi takip edilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.