Sosyal Devlet İlkeleri Erozyona Uğradı

Sosyal Devlet İlkeleri Erozyona Uğradı

Umut Partisi genel başkanı Abdulkadir Bozkurt, ülkemiz ve Türk siyasetinin büyük bir çıkmazda olduğunu, ülkemizin iç ve dış küresel güçlerin kontrolünde yönetildiğini söyleyerek açıklamalarda bulundu.

A+A-

Başkan Bozkurt açıklamasında; "Her geçen gün hayat pahalılığı ile boğuşan ve alım gücü düşen bir millet haline geldik. Ülkemizde başta Tarım ve hayvancılık olmak üzere üretime dayalı ekonomik politikalar izlenmelidir. Belediye başkanları hazine arazilerinde çok acil tarım ve hayvancılık faaliyetlerine başlamalıdır, tesisler kurmalıdır.

Kontrol altında bulundurulan bir medyamız var medya bağımsızlığını yitirmiş iç ve dış küresel güçlerin kontrolünde, halkımızı siyasi açıdan alternatifsizliğe sürüklemektedir. Halkımız yıllardır iç ve dış küresel güçlerin kontrolündeki siyasiler tarafından yönetilmektedir.

Sosyal devlet ilkeleri erozyonu uğramıştır. Başta adalet, eğitim, sağlık ve ekonomi alanında güçlü projeler ile ülkemizin kalkınması sağlanmalıdır.  

Mülteci sorunu ivedilikle çözülmelidir. Mültecilerin önümüzdeki dönemde artan nüfusları ile ülkemizin demografik yapısını bozarak iç karışıklıklara sebep olacağı ve hak arayış mücadelesine girecekleri kaçınılmaz bir gerçektir. Acil olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları dışında bir tampon bölge oluşturularak mültecilerin orada barınmaları sağlanmalı ve geçimlerini sağlayabilmek için iş olanakları yaratılmalıdır.

Halkımızın adalete olan güvenini yeniden tesis etmek için hakimlerin ve savcıların özlük işlemlerini yürüten Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK)'nın hükümetin kontrolünden çıkarılmalı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kontrolüne bırakılmalıdır.

Eğitimde ise köy enstitüleri standartında, 5 ve 8 yaşındaki çocukların yetiştirilmesi için çalışmalara başlanmalı, anaokulu çağındaki bir çocuğa ailenin vermeye çalışıp veremediği eksik kaldığı başta ahlak, görgü ve nezaket kurallarının öğretilmesi, çocuklarımızın iğneyi ipliği eline aldığı zaman bir düğmeyi dikebilecek hale getirilmesi sağlanmalıdır.

Yüksek öğretim kurumu (YÖK) yeniden yapılandırılmalı, işsizliği tetikleyen bölümlerin kapatılması veya kontenjanlarının ihtiyaç dahilinde yeterli sayıya indirilmesi sağlanmalıdır. Ülkemizin ihtiyacı olan yeni bölümlerin (Tohum mühendisliği,üretim mühendisi,silah mühendisliği, yurt dışı teknoloji mühendisliği, insan mühendisliği vb.) açılmalıdır. 

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi ile halkın her türlü sağlık sorunları devlet tarafından ücretsiz karşılanmalı, il ve ilçelerdeki devlet hastaneleri tıbbi medikal ve cihazlar ile personel açısından şehir hastanelerindeki imkanlara sahip olması sağlanmalıdır.

Asgari ücretten vergi kaldırılmalı ve 6 ayda bir halkın enflasyonu ile orantılı zam yapılmalıdır.

Haksızlığa ve adaletsizliğe uğrayanların sorun ve sıkıntılarını ortadan kaldırmak ve çalışmalar yapmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kontrolünde bir bakanlık kurulmalıdır.

Halkımız sadece ülkemizde yaşamaktan mutlu olmak ve gelecekle ilgili kaygılarının ortadan kaldırılmasını istemektedir.

Ülkemizdeki gidişatın olumsuz sonuçlarının yakın bir zamanda ortaya çıkacağının görülmesi ve hem siyasilerin hem de milletimizin uyanması elzem ve ehemmiyet taşımaktadır." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.