Su Kirliliği İleri Seviyede

Su Kirliliği İleri Seviyede

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Genel Müdürlüğü tarafından  Denizli'den bir bölümü  geçen Büyük Menderes Nehri Havzası'ndaki kirlilik ile mücadele başlatıldı.

A+A-

WWF Türkiye tarafından Büyük Menderes Nehri'ndeki artan kirlilik ile alakalı mayıs ayında çalışma başlatıldı. Dünyaca ünlü tekstil firması, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Denizli Sanayi Odası (DSO) tarafından da çalışma desteklendi. Büyük Menderes Nehri Havzası'nda su kaynaklarının korunması amacı ile çalışan WWF Türkiye, tekstil fabrikalarında temiz üretim uygulamalarının hayata geçirilmesine ve sektörde sürdürülebilirliğin sağlanması destekleme amacı gütmekte. Bu çerçevede WWF Türkiye tarafından 'Tekstil sektöründe temiz üretim' isimli rehber hazırlandı. Rehber, sektör temsilcilerinin katılımıyla Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu'nda tanıtıldı. Firma temsilcilerine tekstil sektöründe temiz üretim yatırımları yapılması, daha az kimyasal kullanılması ve makinelerin yenilenmesi tavsiyesinde bulunuldu.

'SU KİRLİLİĞİ İLERİ SEVİYEDE'

Toplantıdan önce gazetecilere rehber ile alakalı bilgilendirme yapan WWF Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, 10 seneye yakın zamandır Büyük Menderes Havzası'nda çalışmalar yaptıklarını, 42 noktada su kalitesi ile alakalı ölçümler yaptıklarını, 19 noktada kirliliğin çok ileri dereceye eriştiğini, riskin büyük olduğunu ifade etti. Büyük Menderes Havzası'nın uluslararası arena için de çok mühim olduğunu dile getiren Pasinli, Uluslararası önemi olan 5 sulak alana ev sahipliği yaptığını, tekstilin canının burada ve çok ciddi su riskleri ile karşı karşıya olduklarını, kendilerinin çağrısının tüm tekstil sektörünün temiz üretim yatırımlarını yapması olduğunu, her firma için bunun farklı anlama geldiğini, kimisi için daha az kimyasal kullanma, kullandığı kimyasalı değiştirme kimisi için makinelerini yenilemeyle bazıları için sadece bir vidayı, bir vanayı değiştirmek ile bile çok ciddi tasarruflar sağlanabildiğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.