Suçu Başkasına Yıkmaya Çalışmışlar

Suçu Başkasına Yıkmaya Çalışmışlar

Denizli’nin  Merkezefendi ilçesinde müteahhit Mehmet Yamer'in öldürülmesinin ardından 5 kişi gözaltına alınmıştı. Cinayet ile alakalı detaylar ortaya çıktı.

A+A-

Öldürülen iş adamının Diyarbakır'da hakim olan kardeşinin de soruşturmaya yardım ettiği ifade edilirken, tutuklananlar arasında Yamer'in Kuşadası'ndaki otelini satmış olduğu baba ve oğlunun da bulunduğu kaydedildi.

Geçtiğimiz 9 Kasım günü, Selçukbey Mahallesi Şehit Er Mehmet Avcı Caddesi'nde Denizli’yi sarsan bir cinayet işlenmişti. İnşaat firması sahibi Mehmet Yamer’ iş yerinin önünde av tüfeği ile ateş edilmiş iş yerine girmek üzere olan Mehmet Yamer, kendisine denk gelen saçmalarla ölmüş sekreteri Yamer'in sekreteri Revzan Akbulut’sa yaralanmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, saldırı hakkında soruşturma başlattı. Güvenlik kamera kayıtları inceleme altına alındı. Soruşturma devam ederken Mehmet Yamer'in Diyarbakır'da hakim olan kardeşi Ferit Yamer da Denizli'ye geldi. Ferit Yamer, cinayet ile alakalı güvenlik güçleriyle görüştü. Hakim Ferit Yamer, ağabeyinin Kuşadası'ndaki otelini sattığı, sattığı kişiler ile alakalı şüphelerinin olduğunu söylemesi üzerine, polis bu kişiler üstünde yoğunlaştı. Güvenlik kamera kayıtlarını incelemiş olan polis, saldırının yapıldığı otomobilin plakasının sahte olduğunu da belirledi. Araştırmalarını gizlilikle devam ettiren polis, saldırının azmettiricisi olduğu iddia edilen Yamer'in Kuşadası'ndaki otelini sattığı 65 yaşındaki Halil K. ve oğlu 30 yaşındaki Kutluğhan K., tetikçi olduğu iddia edilen Çivril ilçesinde Beden Eğitim Öğretmeni 30 yaşındaki Gökhan D.'yi  ayrıca cinayete yardım ettikleri iddiası ile 23 yaşındaki Mert D. ile 32 yaşındaki Kemal A.’yı gözaltına aldı ve işlemlerinden sonra bu zanlılar tutuklandı.

SATTIĞI OTELİN PARASINI ALACAKMIŞ

Mehmet Yamer'in, baba ile oğlundan sattığı otel için para almadığı, paranın tamamı olan 4 milyon TL’yi öldürülmeseydi bugün tahsil edeceği öğrenildi. Cinayeti azmettirici olarak tutuklanmış olan baba- oğlun, parayı ödememek için Yamer'i öldürttüğü düşünülüyor. Bunun yanında soruşturma çerçevesinde Yamer'in öldürülmeden 1 hafta evvel, iş yerinde alacak yüzünden bir arkadaşı ile tartıştığı, tartışma esnasında Yamer'in kendi iş yerinin tavanına ve camına tabanca ile ateş ettiği de ortaya çıktı. Tutuklanan kişilerin bu olayı kullanarak, cinayeti Yamer'in tartıştığı kişinin üzerine yıkmaya mı çalıştığı sorusunun da akıllara geldiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.