Tahliye Kararı Verildi

Tahliye Kararı Verildi

Yargıtay, Enis Berberoğlu'nun cezasının infazının durdurulması  ve tahliye edilmesi kararını verdi.

A+A-

Enis Berberoğlu, durdurulmuş olan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği iddiası ile yargılanmış olduğu davada 5 sene 10 ay hapis cezası almış, kararın temyiz edilmesi ile dosya Yargıtay 16. Ceza Dairesine gönderilmişti.

Alınan bilgiye göre, Yargıtay 16. Ceza Dairesi, temyiz incelemesini esastan bitirdi. Daire, oy çokluğu ile  Berberoğlu'na, “devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımlarından niteliği itibarı ile gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçlarından verilmiş olan 5 sene  10 ay hapis cezasını onadı. Bunun yanında Anayasa'nın 83/3. maddesi gereğince milletvekilliği sona erinceye dek Berberoğlu'nun cezasının infazının durdurulması ve salıverilmesi kararı alındı.

Daha Evvel 'Durma' İsteği Kabul Edilmemişti

24 Haziran tarihinde yapılmış olan milletvekili genel seçimlerinde tekrardan milletvekili seçilmiş olan Enis Berberoğlu'nun avukatları, Yargıtay 16. Ceza Dairesine başvurup, Berberoğlu ile alakalı davanın durmasını istemişlerdi ama Yargıtay 16. Ceza Dairesi, bu isteği kabul etmemişti.

Enis Berberoğlu, durdurulmuş olan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği iddiası ile İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı. Mahkeme, Berberoğlu'nu, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan 25 sene hapis cezasına çarptırıp tutukladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.