Taksitlerde Yeni Düzenleme Yürürlükte

Taksitlerde Yeni Düzenleme Yürürlükte

BDDK’nın cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımı; bunun yanında seyahat ve konaklama harcamalarına getirdiği yeni taksit düzenlemesi yürürlükte.

A+A-

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımı amacı ile kullandırılan kredilerin vadesi ile alakalı yönetmeliği ve hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile alakalı yurt içine ilişkin harcamalarda taksit sınırını 6 aydan 9 aya çıkaran yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Maddede Değişiklik Yapıldı

Yeni yönetmeliğe göre bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğin 12/A maddesinin 3. fıkrasında yer alan "cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi 6 ayı aşamaz" ibaresi "tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi 6 ayı, fiyatı 3 bin 500 Türk Lirasına kadar olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi 12 ayı, fiyatı 3 bin 500 Türk lirasının üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi 6 ayı aşamaz" biçiminde değiştirildi.

Aynı yönetmeliğe geçici 4'üncü madde eklenip, "Fiyatı 3 bin 500 Türk lirasının üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 6 ay olan vade sınırı 31 Ocak 2019'a kadar 12 ay olarak uygulanır." İfadeleri kullanıldı.

Yeni yönetmeliğe göre  hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile alakalı yurt içine ilişkin harcamalarda taksit sınırı 6 aydan 9 aya çıkarıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.